IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кога е време за изневяра?

2 февруари 2018 16 15

Семейните мъже са по-склонни към изневяра

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Никой не влиза във връзка с идеята да изневерява или с очакването да бъде мамен. С браковете е същото. И все пак аферите и изневерите са често срещано явление, което често е оправдавано с времето, водещо със себе си скуката и битовизмите. Ново изследване представя информация точно след колко време мъжете и жените започват да жадуват нещо ново в сексуален план.

Изследването е публикувано в сп. The Journal of Sex Research и показва, че мъжете са по-склонни да изневеряват, когато са семейни, от жените. Представителките на нежния пол са податливи на кръшкане между 6-10 година от връзката/брака, докато при господата най-силно е желанието за афера след 11 година.

Резултатите са събрани от информацията за 423 участници, които са подреждали по важност 29 причини, които ги възпират да изневерят и до каква степен е силен поривът им за подобно нещо.

От отговорите на участниците става ясно, че жените са верни на половинките си най-вече по религиозни причини или защото още са в началото на брака/връзката си. Решението да не усложняват живота си с изневяра е продиктувано още от фактори като страх да не останат сами или желанието да се впишат в социалните стандарти. Изненадващо притеснението как подобно нещо може да се отрази на децата или на партньора е много назад в листата с причини за вярност.

Важно е да се отбележи, че всички изводи са направени само от сравнения на отговорите на различните участници, попълнили въпросник.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари