IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Влюбването… Какво трябва да знаете?

24 май 2018 15 15

Най-жадуваното чувство може да провокира сериозно объркване

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Повечето хора свързват влюбването със срещи мечта, невъобразима романтика, подаръци, непрестанно щастие и вече чертаят бъдещето си наум с избраната половинка. За съжаление, често реалността е по-различна. И малцина успяват да нарисуват на практика щастливата картинка на красиво семейство с избрания човек.

Човешките взаимоотношения са доста сложни и изискват постоянни усилия. Често изникват препятствия и изненади, които могат да помрачат романтичната ви нагласа. Какво трябва да знаете за влюбването:

1. Влюбването не е всичко

Да бъдеш влюбен е красиво чувство, което наистина дава криле, но не го приравнявайте с „ключа към щастието“. Влюбеността няма автоматично да реши проблемите ви. Това зависи от самите вас и трябва да се потрудите да преминете препятствията и да подобрите живота си. Другият човек няма да го направи вместо вас.

2. Хората не са еднакви

Не очаквайте човека срещу вас да споделя вашите хобита, мнения и да реагира като вас. Да, при избора си на половинка със сигурност търсите някакви сходства и това е нормално, но няма как да излизате „със себе си“. Приемете различията помежду ви.

3. Няма перфектна връзка

В началото всичко изглежда съвършено, защото и двамата се стараете да се представите в най-добра светлина и се съобразявате за всичко с другия. След като се почувствате удобно един с друг обаче, излизат някои черти от характера и започват търканията. Бъдете широко скроени, различията ще ви помогнат да се опознаете.

4. Любовта не трябва да боли

Ще има доста емоционални моменти, ще бъдете наранени в даден момент, ще страдате, но това е част от това да сте във връзка. Това, което в никакъв случай не трябва да приемате за нормално, е да станете жертва на физически тормоз. Любовта не включва насилие!

5. Може да се влюбите отново и отново

Ако не ви се получи, това не е края на света. Човек не обича веднъж! Това е мит. След раздялата ще ви се струва, че светът е свършил, но си повтаряйте, че можете да изживеете това отново!

6. Може да обичате двама едновременно

Но всъщност сте влюбени в единия! Влюбването включва чисто химически процеси и няма как да бъде с еднаква сила към двама души. Винаги привличането към единия е по-силно. С любовта не е така. Може да държите, да се нуждаете, да изпитвате цяла гама емоции към двама, че и повече души едновременно. Това е доста заплетена ситуация, но с подробен анализ, ще успеете да излезете и от нея.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари