IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приятелите ви скъсаха, ами сега?

25 август 2018 15 15

Как да се справите между чука и наковалнята

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Когато най-добрата ви приятелка е скъсала с гаджето си, вие сте до нея, за да я подкрепите в този тежък момент. Това може да се изчерпва с подложено рамо за сълзите й 24/7, изненадващи партита и екскурзии или дори уреждането на слепи срещи с други мъже.Едно е ясно – вие я подкрепяте на 100 % в този тежък момент!

Когато обаче мъжът, с когото се е разделила, също е сред вашите приятели, правилата се променят. Като за начало вие няма как го плюете и да съзаклятничите с нея как да го накарате да си „плати“ за стореното. Освен това той също се нуждае от вашата подкрепа и не можете да посветите цялото си време на нея, тъй като сте на неутрална територия. Разбира се, лоялността ви под секрет стои зад единия (по-всяка вероятност човека, който усещате по-близък и когото познавате от по-отдавна). Ако обаче и тримата се знаете от деца, нещата са наистина сложни.

Как да се справите в тази ситуация – между чука и наковалнята?

1.Поставете веднага граници

Още в момента, в който усетите натиска под една или друга форма от двете страни, ударете спирачка и обяснете и на двамата, че няма да избирате страна и не трябва да ви пресират в тази посока. Обяснете им, че няма да позволите на никой от двамата да злослови за другия пред вас или да ви въвлича в някакво действие, което би ощетило другата страна.

2.Разпределете времето си

Ако сте много близки и с двамата, ще прекарвате доста време с тях, но няма как да стане едновременно! Разделете си времето съобразно това кой има по-голяма нужда от вас и по-тежко изживява раздялата. Никога не се извинявайте за закъснение или отсъствие , обяснявайки че сте прекарали времето с бившия му/й. И като цяло не коментирайте пред никого от двамата какво правите и обсъждате, докато сте с някого от тях. Пълна конфиденциалност!

3.Не поствайте в социалните медии

Вероятно сте активни онлайн и обичате д се отбелязвате на различи места с приятели, демонстрирайки какво правите. Предполага се, че и двамата вече бивши са част от приятелите ви с социалните мрежи – т.е. на никого няма да му стане хубаво, ако види, че вие купонясвате или си прекарвате свободното време с неговия бивш. Да, не е приятно да се криете, но излишната показност е болезнена за единия от вашите приятели и ще даде повод за скандал помежду ви.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари