IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как всеки ден убивате връзката си неосъзнато?

16 септември 2018 15 15

Допускате комуникационни грешки, които може да ви костват любимия човек

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Връзката ви не върви? Може би я саботирате неосъзнато! Колкото и да се обичате, отношенията не се градят единствено и само на любов, важно е да има разбирателство и уважение помежду ви. Вижте какви грешки допускате и как те саботират любовната идилия между вас и партньора ви:

Казвате „съжалявам“ за всичко

Хубаво е, че признавате кога сте направили грешка, но ако използвате „съжалявам“ като извинение за всичко, вие не решавате проблема, а просто го заобикаляте

Спорите по грешния начин

Всички двойки спорят, но начинът, по който решават проблемите си, е ключов за развоя на връзката им. След приключване на спора използвате причините и натрупания гняв по време на скандала при следващите ви по-разгорещени ситуации. Това е доста уморително за партньора и показва, че вие не сте ориентирани към решения, а предпочитате да трупате негативи и да обвинявате.

Нереалистични очаквания

Всеки от нас има представа за това какво е романтична връзка. Причината вероятно се корени в създадената от филмите и романите идея за това. И когато реалността не отговаря на представите ви, вие изливате разочарованието си системно, но последователно към партньора, изисквайки от него да прави това и това.

Манипулативна сте

Може би сте от тези, които постоянно си намират оправдания за грешките и обвиняват другия. Подобно емоционално изнудване е смъртоносно за всяка връзка.

Лично пространство

Дори да сте влюбена, не трябва да задушавате партньора си. Всеки държи на личното си пространство, без значение дали е навън с приятели или просто чете книга или гледа филм. Не е нужно да сте като скачени съдове с половинката, оставете му шанс да диша.

Желанието да го промените

Харесали сте го за едно, а ето че сега искате да го промените. Постоянно намирате за какво да го упреквате и изисквате да бъде еди-какъв си. Истината е, че дори той да опитва да ви угоди, от една страна едва ли ще успее, а от друга накрая няма да харесате резултата, защото на практика сте се влюбили в човека, какъвто е бил в началото. С цялото това натякване и изискване единственото, което ще успеете, е да го отблъснете от себе си и да убиете чувствата му към вас.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Linda. ( преди 5 години )
Всичко това са абсолютни глупости.Пространство,задушаване.Тъпотии.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар