IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какви снимки ще ви помогнат да заковете среща онлайн?

5 декември 2018 15 40

Филтрите и позьорството вече не работят

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Добра новина за мъжете! Не е нужно да губите време в позиране до докарване на точния ъгъл, за да си осигурите онлайн среща. Изследване на учени от университета в Оксфорд в колаборация със сайта за запознанства eHarmony показва, че господата имат най-голям успех на любовния фронт във виртуалното пространство, ако се позиционират с по-обикновени снимки.

Изследователите са анализирали данни от последните десет години и са открили, че мъжете, чиято визия би била оценена на 5-6 от 10 получават повече съобщения от тези, които биха били оценени с 10 от 10.

„За пръв път имаме възможност да измерим нещо подобно по такъв начин. Знаехме, че красотата не е най-големият фактор, който води до срещи, но едва сега реално можем да го докажем. Колкото си по-атрактивен, толкова повече съобщения получаваш е валидно твърдение за жените. Тези, които биха били оценени с 8-9 от 10 се радват на най-голяма популярност в онлайн пространството. Докато мъжете не трябва да имат визия, оценена на повече от 6“, твърди Така Ясери, професор по социално поведение и един от авторите на изследването.

Според нея, красотата може да има обратен ефект при жените и те да решат, че не са на неговото ниво и затова дори не се и опитват да започнат разговор. В допълнително изследване се наблюдавало и поведението по време на флиртуване онлайн.

„Мъжете все още предпочитат да правят първата крачка при флиртуване и ако дамите са по-агресивни при започване на разговор, интересът на другия пол намалява с около 15 %“, обяснява Рейчъл Лойд от еHarmony.

Резултатите от проучването показват още, че хората са по-малко склонни да избират потенциална половинка онлайн по критерии като религия, материално състояние и образование, ала жените все пак обръщат внимание и на това.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари