IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Убийците на либидото, които трябва да избягвате

29 май 2014 14 45

Моногамията не е извинение за липсата на желание за секс

Снимка: thinkstockphotos.com

Снимка: thinkstockphotos.com

Етапът на медения месец не може да продължи вечно. Ако напоследък чувствате, че сте започнали да разреждате секса с половинката, в сравнение с преди, може би е време да вземете мерки по въпроса. Моногамията (или сексът с един партньор) не може да бъде ваше извинение за липсата на желание за секс. Ако обичате половинката си и сте сигурни в нейната любов, то изолирайте от живота си следните 5 убийци на либидото:

1. Пропускате предварителната любовна игра.

Средностатистическият мъж има нужда от три до седем минути, за да стигне до оргазъм, а средностатистическата жена има нужда от 10 до 20 минути. Ако мъжът пропусне етапа на любовната игра, той не може да възбуди жената достатъчно и нейната кулминация може да се забави още повече. За това мъжете трябва да положат допълнителни усилия за стимулиране на своите партньорки. Дали това ще е орален секс или ръчна стимулация, си е техен избор. Въпросът е да не преминават веднага към проникване.

2. Използвате компютъра си вечер в леглото.

Колкото и работа да имате, длъжни сте да намирате време за ласки с половинката си в свободното си време. Най-добре е изобщо да не „пускате“ компютъра си в спалнята, защото той ще провали интимността с партньора ви, а оттам и връзката ви може да пострада. Не забравяйте, че сексът доказано противодейства много повече на стреса в сравнение със сърфирането в интернет.

3. Правите секс на автопилот.

Ако сексуалните ви практики са станали супер предвидими, то значи те са и супер скучни. Всяка двойка от време на време трябва да променя сценария в леглото и по-точно в сексуалния си живот, разширявайки еротичния си репертоар. Излезте извън спалнята или просто експериментирайте с нови пози или със секс играчки. Имайте предвид, че ако вашият сексуален живот е в застой, трябва да се върнете към основите на интимността с вашия партньор. Прегръщайте се, милвайте се, разменяйте си нежни целувки, дръжте се за ръце и т. н. Тези сладки жестове на привързаност избледняват с времето, а понякога изчезват напълно. И все пак те активират секрецията на ендорфини – невротрансмитери, които се произвеждат в мозъка и които връщат удоволствието от живота.

4. Занемарили сте външния си вид.

Не трябва да пренебрегвате грижата за вашето тяло и външност, ако искате да имате вълнуващ сексуален живот. Ако имате ниско самочувствие, заради качените килограми през зимата, то вие ще започнете да избягвате ласките с половинката си. Занемареният външен вид със сигурност влияе негативно на сексуалното привличане между партньорите, дори помежду им да цари обич и хармония. Посвещавайте по-често фитнеса и ще видите как рандевутата в спалнята ви ще зачестят.

5. Вашият живот се върти около децата.

След като децата влязат в картината на една двойка, свободното време на партньорите обикновено започва да се върти около тях. Това означава, че те имат по-малко време за себе си, а това включва и времето прекарано в леглото. Учените от Университета в Питсбърг са установили, че жените, които смятат секса за „приоритет“ в живота си, са по-склонни да останат сексуално активни през целия си брак.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Pufpaf ( преди 9 години )
Еми като няма любов и секса ще става все по скучен, а отделно вече и тези неща описания в статия и още много други, но любовта все пак си е най-важният фактор.Не мога да разбера защо във всички статии се пише за любовната игра, като "предварителна игра", "подготовка" и т.н. Това са аз не го разбирам. Нима в секса най-голямото удоволствие е само проникването, въпроса дори не е само във това, че на жената и трябва повече време да се възбуди, а и до това, че ако обичаш някоя жена ти трябва да и го покажеш по най-добрият начин.Да докоснеш всяка една част от нейното тяло с устните си, да и покажеш колко прекрасна е тя за теб и колко много харесваш тялото и душата и. Това емоционално удоволствие от любовната игра за мен е много по силно от една еякулация, но това при всеки си е различно. Едни хора правят любов, а други се *кат и едните и другите обаче са удовлетворени от това което получават. Според мен хората имат различна душевност и това определя кой човек кое най-много го прави щастлив !Категорично обаче е глупаво да се говори за любовната игра, като предварителна игра и подгрявка, защото това си е част от секса/правенето на любов и то носи не по малко удооволствие от проникването !
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
стига деее, с компютър в леглото
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар