IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Важните разговори, които са ключ към добрия секс

25 май 2014 13 41

Кои са разговорите, които трябва задължително да проведете с половинката си

Снимка:thinkstockphotos.com

Снимка:thinkstockphotos.com

Ключът към добрия сексуален живот е когато двамата партньори са на една и съща вълна, когато става въпрос за щуротии в леглото. Тогава и двамата ще се чувстват по-доволни и щастливи.

За съжаление много двойки се страхуват или изпитват неудобство да говорят честно за секса. Факт е обаче, че има някои разговори, които са много важни за поддържането на здрава и пълноценна сексуална връзка.

Ето и 5-те най-важни интимни разговори, които ще ви сближат с партньора ви и ще направят така, че сексуалният ви живот да процъфтява.

1. Разговор за безопасния секс в миналото

Ако отскоро имате нов сексуален партньор, добре е да обсъдите с него/нея начина, по който всеки от вас е правил секс в миналото и най-вече дали това е бил безопасен секс (с презерватив). Може някой от партньорите дори да поиска от другия да си направи медицински тестове, за да се убеди в неговото здраве. Този разговор изглежда малко заплашителен, но е необходим. Ако някой от двамата в последствие се разболее от венерическа болест или нещо друго, предавано по полов път, то в отношенията на двойката ще започне да витае несигурност и ще се появят взаимни обвинения.

2. Разговор за нещата, които ви възбуждат

Добре е да обсъдите със своя нов партньор какво ви възбужда и какво не ви допада по време на секс. Ако не си падате по аналния секс или мръсните думички в леглото, то кажете това на половинката си, преди да сте попаднали в нелепа ситуация. Изобщо опитайте се да споделите на партньора си какво поведение в спалнята ви допада най-много и какви неща изключвате абсолютно.

3. Разговор за това каква е „нормалната“ честота на сексуалните контакти

Когато става дума за честотата на сексуалните контакти, хората са с доста различни разбирания. Добре би било, ако с вашата половинка сте на едно мнение по този въпрос. Ако вашият любим очаква да прави секс с вас всеки ден или през ден, а вие имате желание за ласки веднъж месечно, това ще е сериозен проблем между вас и тук компромисът е от ключово значение. Средностатистическите двойки имат интимни контакти около два пъти седмично.

4. Разговор за сексуалните ви фантазии

Споделете с половинката си вашите сексуални фантазии – този разговор ще ви сближи. Ако ви е неудобно да го направите директно, опитайте се да подскажете на половинката си какво ви допада. Например, ако искате да правите секс на публично място, то настоявайте пред партньора си да се любите на плажа или в тоалетната на някое заведение и вижте той/тя как ще реагира. После обещайте да му/й върнете отзивчивостта като правите секс по начин, по който той/тя си избере.

5. Разговор за отношението на всеки към изневярата

Добре е партньорите да са наясно какво представлява изневярата за всеки един от тях още в началото на връзката си. Не е добре позицията по тази тема да се разисква, едва когато нещо се обърка и подозрението се настани трайно в отношенията. Хубаво е всеки партньор да е наясно какво поведение от негова страна другият не би толерирал и какво всеки един счита за измама. За един мъж няма да е нормално приятелката му да си дружи във „Фейсбук“ с бившето си гадже, за друг това няма да е проблем. За една жена ще е ОК любимият ѝ да се шегува и закача с приятелките ѝ, а за друга това ще е безсрамен флирт и т. н.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )