IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво правят жените и мъжете, за да върнат бившия си партньор

18 юни 2014 11 11

Господата използват цветя, докато дамите залагат на секса

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Много пъти хората съжаляват, че са се разделили с даден човек и правят всичко възможно, за да си го върнат. Най-често опитите им се измерват с купуването на подарък/подаръци.

Всъщност в определен момент от живота си повече от половината жени и мъже са искали да си върнат бившия партньор. По какъв начин обаче действа двата пола?

41% от анкетираните мъже признават, че използват подаряването на цветя като признание в любов. Три четвърти от жените пък не залагат на материалното, а предпочитат да заложат на секса в опит да си върнат любовта. За разлика от тях, само една четвърт от господата са опитвали да прелъстят бившата си половинка в леглото.

Въпреки че секс тактиките са популярен метод и сред двата пола, все пак повечето мъже смятат, че подаръкът е най-подходящият начин да спечелят любимата си жена обратно. Най-честите подаръци включват цветя, бижута и бельо. Дамите от своя страна подаряват спортни/музикални билети, дрехи или неща, свързани с игри.

Изследването обхваща почти 2000 човека на възраст над 18 години, като броят им бил разделен по равно. Всички участници имали дълготрайни отношения с човек, с когото впоследствие се разделили, пише Daily Mail.

Най-често използваните методи, с които хората искат да си върнат бившия партньор:

1. Подаръци/Символите на любовта – 54 на сто (58 на сто мъже, 42 на сто жени);

2. Секс – 37 на сто (24 на сто мъже, 76 на сто жени);

3. Правят се на недостъпни – 31 на сто (36 на сто мъже, 64 на сто жени);

4. Провокиране на ревност – 23 на сто (55 на сто мъже, 45 на сто жени);

Мъжете подаряват най-често на жените: цветя (41 на сто), бижута (21 на сто), бельо (18 на сто), обувки и чанти (14 на сто) и домашен любимец (8 на сто);

Жените подаряват най-често на мъжете: спортни/музикални билети (31 на сто), дрехи (27 на сто), неща за игри (20 на сто), храна/напитки (15 на сто), DVD-та/CD-та/ваучери (7 на сто).

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )