IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Истина и лъжа за BDSM секса в „Петдесет нюанса сиво“

5 февруари 2015 15 40

Можем ли да вярваме на Е.Л. Джеймс?

Кадър от филма "50 нюанса сиво".

Кадър от филма "50 нюанса сиво".

„Петдесет нюанса сиво“ даде шанса на читателите да надникнат в света на BDSM – садомазохистичния секс, в който ролите се делят на доминантен и подчинен.

Дали обаче авторката е казала пълната истина за тези секс игри или е заложила на фантазия?

Срещата между Крисчън и Анастейша – За съжаление, вероятността скромно и наивно момиче от Орегон да срещне американски милиардер, който иска да я доминира в секса, е равна на 0. В действителност едва 2-3% от американците практикуват BDSM.

Първият оргазъм на Анастейша – В книгата героинята преживява първия си оргазъм само след 2-минутна стимулация на зърната. Реално са необходими около 20 минути за една жена да достигне оргазъм, а само 29 % са го получили при игра с гърдите им.

Влечението към BDSM се получава от травмиращо минало – Книгата намеква, че повечето хора, които си падат по нестандартния секс, са получили влечение към него заради травмиращо минало. Ако се замисли човек, е крайно невероятно жертвите на някакво насилие да бъдат възбудени от личност, която има власт над тях и ги контролира.

Какъв е профилът на един мъж, увлечен по практиката BDSM – Тези мъже са по-малко стресирани, по-широко скроени във връзките си, държат на комфорта и мерките за сигурност на партньорките си по време на сексуалния акт и най-често имат по-големи финансови възможности от хората, предпочитащи стандартен секс.

Превключването от BDSM секс към романтика – В книгата се казва, че не можеш да смесваш BDSM връзка с любовна/романтична връзка. Само 5 % от практикуващите BDSM никога повече не правят традиционен секс, а 50 % от участниците в подобни секс игри са силно влюбени в партньорките си.

Слабост Vs Сила – Много хора схващат отношенията на подчинен-доминантен съвсем погрешно. Според тях Доминантът притежава цялата сила и е маниак на тема контрол. Всъщност контролът и силата са в ръцете на Подчинения, тъй като неговите нужди са първи, както и той поставя ограниченията. Доминантът изпитва задоволство да гледа как Подчиненият се гърчи от удоволствие в ръцете му.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари