IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 начина, по които сексът може да съсипе брака ви

5 март 2017 16 15

С годините често се наблюдава загуба на интимност, което е пагубно за семейния живот

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Сексът е потребност като храненето и пиенето и макар с годините химията между двама души да намалява, липсата му може да доведе до раздяла или развод. Много двойки, които дълги години са заедно, твърдят, че успешният им брак се крепи на разбиране, уважение, комуникация и т. н.

Оказва се обаче, че интимността в спалнята също има решаващо значение, убедена е Алин Золдброд, секстерапевт и психолог от Бостън. Ето и какво според нейната практика може да съсипе привидно здравия брак на двама души:

1. Липсата на експерименти и разнообразие в секса

Не е нужно да се стига до акробатики или ексхибиционизъм, но еднообразния скучен секс спира да бъде възбуждащ и дори да носи удоволствие. В един момент съпрузите започват да се чувстват като приятели и съквартиранти, което почти убива интимността помежду им.

2. Изневяра

Когато сексуалният живот не е на ниво, човек логично търси внимание другаде. Плътското удоволствие обаче може да прерасне и в емоционална афера, а дори това да не се случи, никой не реагира добре на изневяра и тя често е причина за края на брака.

3. Липса на секс

Семейният живот променя приоритетите в битието на хората. Времето не стига, задълженията нарастват двойно, това обаче не е причина да се откажете тотално от секса с половинката. Двойки, които много рядко се отдават на ласки един с друг имат нездрава връзка, която води до редица проблеми и съмнения.

4. Секс по план

Най-хубавият секс е спонтанният. Ето защо хората, които планират всяка една секунда в спалнята провалят самото изживяване, обяснява Алин. Тя разказва за не един и два случаи, в които мъже се оплакват от половинките си, които превръщат акта в нещо стерилно, планирано и разчетено до секунда. Това убива цялата емоция и удоволствие в любовния акт и той на практика става безсмислен.

5. Лош любовник

За никого не е тайна, че женският оргазъм не е механичен и той минава през главата. Ето защо, за да се задоволи една жена, трябва мъжът да я усети, да се погрижи за нейните нужди и да я накара да се почувства комфортно. Ако мъжът е егоист, той така и не се интересува от нейното удоволствие и това на практика води до охлаждане и дистанция между двамата, както и до нежелание на жената в даден момент да спи със съпруга си.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари