IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 неща, които намаляват драстично женското либидо

10 октомври 2017 15 00

Главоболието дори не влиза в тях!

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Намаленото либидо е липса на желание за секс. То може да се прояви както при жените, така и при мъжете. Скорошно проучване на Американската асоциация за сексуално поведение е открило, че 26-43 % от жените в световен мащаб страдат от понижено либидо. Каква е причината?

1. Семейна ограниченост

Ако растете в семейство, където сексът е считан за табу или за нещо „мръсно“ и „срамно“, то има вероятност да израснете с погрешно усещане за този акт. Културните и религиозни традиции относно интимността между жената и мъжа могат да поддържат едно ниско либидо у жената.

2. Ниско самочувствие

Когато една жена не се харесва, тя няма как да се наслади на секса, изискващ в общия случай тя да е гола. Срамът от собственото тяло е причина много жени да не се отпускат и никога да не достигат до оргазъм.

3. Лош опит или сексуална травма

Ако свързвате секса с болка, дискомфорт, неудобство заради предишни преживявания, логично вие не се нуждаете от него и нямате желание да го практикувате.

4. Понижен тестостерон

Изследвания доказват, че тестостеронът е голям двигател за женското либидо, тъй като повишава желанието, лубрикацията, усещането и възбудата. Когато нивата на този хормон са понижени, дамите не изпитват желание за секс.

5. Заболявания

Различни здравни проблеми могат да повлияят на либидото, включително хронични заболявания, проблеми с щитовидната жлеза, хронична болка, рак и лечение на рак и голямо разнообразие от лекарства, сред които орални контрацептиви, антидепресанти и лекарства за кръвно налягане.

6. Стрес и прекалена заетост

Много жени буквално не намират време за секс. А той е полезен за здравето, тонуса, самочувствието и настроението. да не говорим, че носи огромно удоволствие и е естествено болкоуспокояващо и средство за намаляване на стреса.

7. Липса на доверие

Много психолози твърдят, че „сексът е отражение на връзката“. И ако една жена има съмнения спрямо половинката си без значение за какво, то тя не търси интимност. В такъв момент няма никакво желание за секс.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари