IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Секс за половин нощ – новият тренд!

11 април 2018 14 50

Сексуалните отношения еволюират все повече

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Сексът за една вечер имаше своите славни времена, но изглежда вече е заменен от ново явление – секс за половин вечер (анг.: half-night stands ). за мнозина това едва ли е новина, но сексолозите и експертите по връзки едва сега започнаха да го отчитат като феномен, пише The Huffington Post

Какво представлява това?

Самото име е красноречиво – вместо двама души, които не са заедно да правят секс и да останат гушнати до сутринта, обикновено единият си взима якето и изчезва веднага след консумацията на страстта. На практика това е модерната версия на „секс за една вечер“.

„Ако не искаш нищо повече от секс, какъв е смисълът да оставаш с този човек цяла нощ. Далеч по-практично и удобно е да се прибереш и да си легнеш в твоето легло, отколкото да делиш постелята с непознат“, обяснява явлението секс терапевтът Беа Ареа пред медията.

Колежката ѝ и автор на книгата „The New Monogamy“ Тами Нелсън има и друго обяснение. Според нея това е голям напредък за дамите, които с подобна постъпка се чувстват по-независими, равнопоставени на мъжете (за които е нормално да разглеждат жените просто като сексуален обект) и дори по-силни и самоуверени.

„Жените решават какво става. Те избират дали да спят с някой мъж и кога да си тръгнат. Това е нова ера на сексуалната свобода на нежния пол“, категорична е експертът.

Разбира се, ползите са доста големи и за мъжете, които също може да си тръгнат след секса. Това е улеснение за тях, тъй като не се налага да водят излишни разговори на сутринта и да създават фалшиви надежди.

За съжаление този модерен сексуален подход е поредният пирон в „ковчега“ на човешките отношения, тъй като той дистанцира хората и превръща секса просто в един акт, лишавайки го от интимност.

Объркването...

Сексът за половин вечер, досущ като предшественика си „секс за една вечер“ може да доведе до объркване. Например въпросът да пишеш ли на съответния мъж/жена на следващия ден или да забравиш тотално за случилото се?

Съветът...

Преди да се впуснете в подобно изживяване, трябва да уточните няколко неща:

1. Да обясните на човека, с когото ще правите секс какво точно се случва, за да няма заблуди и погрешни очаквания.

2. Да се убедите, че въпросният партньор няма чувства към вас, което да доведе до усложнения.

3. По възможност да си изясните какви точно отношения ще имате след секса, за да не стане неловко.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари