IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колко калории се горят по време на секс

14 август 2018 15 00

И може ли да замените тренировката с него

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Като всяка физическа активност, сексът води до разход на калории. В мечтите ни, той би бил достатъчен, за да замени една тренировка, но науката е на друго мнение.

Като за начало имайте предвид, че разходът на енергия по време на секс зависи от интензивността, позите, времетраенето, килограмите и физическия тонус на тялото ви. Което означава, че няма точна идентична формула за всички.

И все пак през 2013 учените от университета в Монерал са се опитали да открият точната цифра, карайки 21 пълнолетни двойки да носят фитнес датчик, докато правят любов в рамките на 30 минути. Резултатите са публикувани в сп. PLOS ONE и според тях мъжете изразходват средно по 4.2 калории на минута (около 100 калории на секс сесия), а жените по 3.1 калории на минута (около 69 калории за един секс ). За половин час тренировка един мъж гори средно 276 , което не може да се сравнява със секс сесия (която средно е около 20 минути).

100 калории изгорени в удоволствие все пак си е повод за радост, ако се вярва на въпросното изследване. През 1984 г. обаче друг научен труд на база проучване твърди, че мъжете въобще не се уморяват толкова и горят по 21 калории за 30 часа активно правене на любов. Кои резултати ви изглеждат по-логични е въпрос на лична гледна точка.

Не забравяйте, че сексът не много полезен за здравето и тонуса на тялото, а освен това носи истинско удоволствие, така че зарежете броенето на калории и го практикувайте, за да дадете положителен заряд на тялото.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

.... ( преди 5 години )
ne se zanimavam s podobni smetki . ili ako 6te e to e razdavane dokrai
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар