IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Различни легла – по-щастлив съвместен живот

2 март 2012 06 30

Отделните легла гарантират по-добър сън и секс... поне според мъжете

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Когато двама души, които се обичат спят в различни легла, означава ли това, че имат проблем? Твърдо не. Много хора смятат, че сексът е по-добър и почивката гарантирана, ако не делят обща постеля с половинката си.

Изследване на 1,192 мъже и жени, направено от MyVoucherCodes.co.uk , е установило, че 1 от десет двойки, които живеят заедно, предпочита да почива в различни легла. Изучавайки навиците на двамата, станало ясно, че причината за отделната им нощна почивка, е по-добрият секс и сън.

Основната причина двама души да си спят на отделен креват е хъркането (24% от запитаните), а след това е по-спокойният и дълбок сън и по-добър секс (23%). Вторите две са свързани, тъй като хубавият сън води до по-ефективни и желани интимни ласки.

Предимно мъжете са тези, които първи осъзнават предимствата на това да спиш сам. След това обаче идва проблемът как да убедят половинките си да си вземат свое легло, защото обикновено този разговор преминава в бурен скандал, че дори и раздяла.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Vaninaq ( преди 12 години )
Не напразно онези със синята кръв са спали в отделни стаи!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Юлия ( преди 12 години )
По-хъркащите са мъжете, така че жените не могат да се наспиват! Затова е глупост да се пише, че те не са първите, които дават предложение за отделни легла.. Мъжът си захърква и си се наспива, какво му е зор на него дали ще са на един или повече легла. Даже той е от двамата, дето вдига скандали, че го будат през ноща, за да спре хъркането!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
уморен ( преди 12 години )
По време на целия брак,съвместния живот преминава през следните етапи:1.обща завивка2.общо легло3.обща спалня4.общо жилище5.нищо общо
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
умерена ( преди 12 години )
Това не е вярно,отделните легла водят до охладняване и разделяне на двойката.Човек чувства с кожата си и затова допира и усещането за близост е много важно за оцеляване на двойката.Дори завивката трябва да е обща.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар