IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Химията между двама души зависи и от професията

3 септември 2012 14 40

Хората с коренно различни професии се привличат

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Често чуваме, че хората със сходни интереси си пасват в личен план много по-лесно. От друга страна пък битува и фразата „Противоположностите се привличат". Кое е истина и кое не?

Може би има и от двете по малко. Ново изследване залага на теорията, че не е нужно да сте в един бранш, за да имате силна и трайна връзка, а точно обратното. Според сайта за eHarmony търсещите трайна връзка трябва да обръщат повече внимание на професията на евентуалния партньор, пише Daily Mail.

Анализ на двойките, които са се събрали, благодарение на него е установило, че най-съвместимите хора са с коренно противоположни професии. Мира Кирпенбаум, която е автор на книгата „Той ли е г-н Идеален" твърди, че с колкото по-различни мъже се вижда една жена, толкова по-голямо привличане може да изпита към някой от тях.

Най-висока съвместимост има между следните професии:
лекар - учителка
безработен - фитнес треньорка
банкер - лекарка
пожарникар - учителка.

Най-малка е съвместимостта между пенсионер и медицинска сестра или секретарка, между художник или лекар и студентка, пише още медията.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

ufff ( преди 11 години )
Маца ( преди 11 години )
Добре де, на бас, че съвместимостта между "пенсионер и ..." или "безработен и ..." винаги ще бъде най-малка! Да не говорим, че съвместимостта между лекар и студентка е най-малка, а след като тази студентка завърши и стане учителка, изведнъж ще почнат да си подхождат... (Или може би не е предвидено, че още има някой, който да е толкова луд, че да учи за учител в България???)Интересно...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар