IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Има ли опасност да започнете афера?

23 ноември 2012 11 00

Склонни ли сте към флирт извън сериозната си връзка?

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Факт е, че дори на пръв поглед невинният флирт може да ви подхлъзне в посока на извънбрачна афера, която може да ви донесе силни емоции, но и доста неприятности.

В един идеален свят никой не би се поддал на изкушението, но зашеметяващите статистически данни показват, около 40 на сто от мъжете и 30% от жените са склонни към изневяра в някакъв момент от живота си.

Самодоволството и чувството за сигурност нямат място в любовния ни живот. Никога не приемайте половинката си за даденост, защото винаги има шанс тя да ви изненада....

За любовните измами има какви ли не извинения!

Ето и кои са топ 10 на извиненията, които отварят широко „вратата" към аферата:

1. Най-честото извинение на мъжете-кръшкачи, е че са били пияни по време на изневярата.

2. Най-често срещаното извинение при жените е, че са се чувствали пренебрегнати от своя официален партньор.

3. Третата популярна причина е "аз съм човек на риска" и обичам да "живея на ръба".

4. Много известна е "афера за отмъщение", когато сериозната половинка е изневерила първа.

5. Петата най-популярна причина е, когато човек иска да напусне половинката си, но преди това "пробва" да си намерим нова тръпка.

6. Сред популярните причини е отегчението в спалнята и скучният секс.

7. Друга мотивация за изневяра е, когато човек иска сам на себе си да докаже, че все още е привлекателен и желан от другия пол.

8. Възможна причина е чувството на самота, въпреки наличието на сериозна връзка (например, при любов от разстояние).

9. Популярни са аферите  "част от кризата на средната възраст".

10. Последната най-популярна причина е егоцентризмът и желанието на човек да си прави каквото иска, въпреки че знае, че ще нарани половинката си.

От този списък няколко неща стават много ясни и един добър ученик би запомнил и спазвал през живота си точно тях, а именно:

- Поддържайте сексуалния си живот интересен и обръщайте внимание на партньора си. Не е нужно да опитвате някакви сложни пози в секса, а по-скоро да бъдете по-спонтанни и ентусиазирани, когато става въпрос за ласки.

- Не забравяйте, три ключови съставки за всяка връзка: да показвате на половинката си, че я обичате, да си намерите общи хобита и да се научите да се забавлявате заедно.

- Ако все още усещате скука между чаршафите, може би е време двамата с партньора ви да се „разходите" из тайните си сексуални фантазии, които ще ви дадат безброй идеи за нови преживявания в кревата. Забравете за табутата!

- Ако все пак мисълта за изневяра ви изкушава, опитайте се да отхвърлите тази опустошителна идея като си мислите често върху драматичните последствия от нея.

- Избягвайте човека, с когото флиртувате (ако има такъв). Направо спрете да общувате с него/нея, ако е възможно.

- Не приемайте партньора си за даденост, а се старайте да го радвате и изненадвате с малки, ежедневни жестове и мили думи. Отделяйте специално интимно време един за друг и то всеки ден. Toва може да не е секс, а една прегръдка, нежен масаж или целувка.

- Флиртувайте с партньора си, без значение отколко дълго време сте заедно.

- Оставете всички проблеми от ежедневието си извън прага на спалнята ви.

- И накрая, не забравяйте принципа, че ако винаги сте облечени в стар, скъсан анцуг, може и да убиете трайно желанието за секс на половинката си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари