IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 ужасни навика след секс

10 ноември 2012 10 17

Повечето не са преднамерени, но това не ги прави по-малко дразнещи

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Представете си следното: Вие сте с партньора си в леглото. Правите невероятен секс и достигате всички върхове на Килиманджаро под формата на различни оргазми. След като усетите сладката тръпка на умората от изживяването, единственото, което искате, за да може да съхраните този момент по-дълго, е той да ви гушне в обятията си и нежно да ви целува по косата и лицето. Вместо това обаче, докато се обърнете към него, той вече е заспал в сладка дрямка и дори похърква доволно. И ето че моментът „Уау" изчезва със скоростта на светлината!

Това е само една от грешките, които двойките правят непосредствено след секс. Те може да са положили неимоверни усилия да задоволят партньора си в леглото и само едно грешно движение/поведение да развали мига за секунди.

Често след интимния акт, хората бързат да се насочат към нещо друго, което далеч няма сексуален подтекст. Или пък по-лошото е по време на самия секс, умът им да е в някоя задача или друго занимание, което те сякаш нямат търпение да довършат след акта.

Макар че въпросните „грешки" са съвсем непреднамерени, това не намаля техния негативен ефект върху другия. Също така двойките не могат да проумеят , че моменталното изключване от сексуалното състояние, може сериозно да подразни и дори нарани другия.

Според д-р Пушкар Гута , индийски сексолог, ако след интимен акт веднага се отдадете на някакво друго занимание, това най-често означава, че вие сте правили секс по задължение.

Д-р Амита Мишра, която е експерт по сексуалните игри и връзките пък казва: „След половия акт, ако се насочите веднага към друго занимание, това кара партньорът ви да се чувства отхвърлен и дори унизен. И дори разконцентрираният да се опита да прикрие промяната в поведението си, това сериозно афектира цялата връзка и разваля интимността".

Ето ги и най-често срещаните грешки след секс, които ако имате предвид, можете да се постараете да избегнете за благото на вашата връзка:

1. Бързото заспиване

Голяма част от двойките има този проблем като понякога не само единият партньор заспива, а и двамата. Това ги възпрепядства да продължат да интимничат след акта и да се насладят на този съкровен момент, който е изпълнен с нежност и сладка умора.

2. Моменталното изчезване в банята

Да се окъпете заедно след интимния акт, би било прекрасно. Така усещането за споделяне и едно цяло се продължава под друга форма. Но изстрелването към душа на секундата, след като свършите, е доста обезпокоително и дори грубо. Докато се търкаляте в чаршафите нямате нищо против да обменяте течности, но след секса изведнъж манията за чистота и сапун ви връхлита.

На някои би им се сторило напълно логично, но не забравяйте , че партньорът ви вероятно иска още малко да се наслади на тялото ви. А и миризмата след секс действа понякога доста възбуждащо. Изстрелването ви към душ кабината кара другия да чувства, че вие сякаш искате да се „измиете" от него и бързате да се отървете от нещо неприятно.

3. Обаждане на приятел

Какво толкова важно имате за казване, че не може да почака до сутринта? Едва ли ще разказвате за преживяването си веднага, докато другият все още е в леглото до вас. Когато след акта започнете да се взирате в дисплея на мобилния си в очакване на sms или пък набирате някой приятел, това кара вторият участник да се усеща непотребен, защото вие му демонстрирате, че вече не ви е интересен. Хубавото изживяване преди малко веднага отива по дяволите след такава постъпка.

4. Започвате да работите

Какво си мисли всеки от двамата по време на секс, е пълна загадка. Но ако след това единият директно вземе работните папки или си включва компютъра, за да се зарови в безкрайните файлове, това вече дава някои насочващи отговори.

Грубо, грубо и пак грубо за другия човек в леглото до вас. Ако предпочитате да удряте клавишите на лаптопа или да четете някакви документи, това говори доста лошо за вашето либидо. Нима е по-добро от гушкането?

5. Спане в отделни кревати

Освен, ако нямате някаква сериозна психическа травма, причинена в детството ви и поради която не можете да споделяте едно легло с никой друг (както в началото на г-н Грей от романа „50 нюанса сиво"), то желанието да отидете в своето легло или друго в жилището ще остане напълно необяснимо за партньора ви. Не само това, ами и ще го огорчи и ще се почувства конфузно. Дали после ще пожелае пак да правите секс?

6. Вкарване на децата в леглото

Доста майки имат навика да спят с децата си в едно легло, докато са малки. И без това половинките им трябва да делят цялото си време с децата, а ми ако те нахлуят и в сексуалния им живот, това вече е прекалено! А ето и как може да се случи. След секса жената бърза да пренесе детето в леглото и това убива желанието на мъжа ѝ за каквото и да било. Няма как да не го подразни, защото вероятно той е имал по-романтични помисли за нея.

7. Бегом към хладилника

Наистина след секс се огладнява. Но отскачането в кухнята минути след оргазма (или изпразването) е направо неприемливо. Убива цялата страст и отново кара другия да се чувства странно нежелан, защото в ума ви има единствено място за храна.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари