IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Размерът наистина има значение – но не мъжкият!

5 март 2014 08 18

Големината на клитора може да бъде от ключово значение за женските оргазми

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Всички сме чували култовата фраза „Размерът има значение“. Обикновено тя се използва по отношение на мъжете, които много често биват обвинявани за (не)задоволяването на жените в леглото. Учени откриха обаче, че размерът наистина е от значение, но не този на пениса, а на клитора. Според тях големината на клитора може да повлияе на способността на жените да изпитват оргазъм.

Откритието може да доведе до нови методи за лечение на жени, страдащи от аноргазмия или с други думи – жени, които не могат да получават оргазъм. Новото изследване показва, че при дамите, които имат проблем при достигането на връхната точка, клиторът е по-малък и се намира на по-голямо разстояние от вагината.

Изследователите използвали магнитен резонанс, с помощта на който сканирали 30 жени на средна възраст 32 години. Десет от участничките докладвали, че рядко или никога не са достигали оргазъм, въпреки своите опити. Останалите жени нямали проблем с това. „Въпреки че задоволителната сексуална функция е сложна, ние документирахме, че размерът на клитора и разположението му могат да бъдат от първостепенно значение при въздействието на сексуалната функция, специално оргазъм“, обяснява екипът изследователи.

Изследователите се надяват, че тези резултати биха помогнали в намирането на нови начини за лечение на дамите, които не могат да достигнат до оргазъм. Според водещият изследовател Сюзън Оукли не съществува така наречената G-точка. „Има C-точка – клиторът“, категорична е тя. Както е известно, клиторът е източник на голямо сексуално удоволствие за жената. Въпреки че физическите характеристики на жената не могат да бъдат променени, разбирането на физиологията на женската сексуалност е много важно, пише вестник Daily Mail.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Чичо ( преди 10 години )
Абе кецайте си на воля и хич да не ви пука бе! Е, не е лошо каката отдолу да подмръдва като жива, ама ако не ще не се кахърете толкова!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Mish ( преди 10 години )
До Анонимен: Да нали? Отговорностите на жената свършват в момента в който се просне на кревата и си разтвори краката. За всичко друго е виновен останалият свят. И то какъв абсурден свят остава без центъра около когото да се върти
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Katnip ( преди 10 години )
И как според тях се лекува това?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )
хаххаха, хайдеее сега ние виновни
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар