IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Искате по-силни оргазми? Трябва ви окситоцин!

9 април 2014 14 00

Хормонът на любовта кара хората да се чувстват по-доволни след секс

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Много жени не са напълно удовлетворени от своя сексуален живот, тъй като не успяват да изпитат оргазъм всеки път по време на секс. Някои мъже също са недоволни от интензивността на своите оргазми.

За щастие, германско проучване разкрива по какъв начин могат да се решат тези проблеми. Според учените любовният хормон е нужната „подправка“, която жените и мъжете трябва да добавят към сексуалния си живот, за да бъде той по-добър.

Оказва се, че една доза окситоцин може да даде както на жените, така и на мъжете, по-силни оргазми. Въпреки това не всичко е толкова розово – хормонът не може да подобри сексуалния нагон или сексуалната функция. Изследователите от Медицинското училище на Хановер изследвали 29 двойки, част от които използвали спрей с окситоцин преди секс, а останалите – плацебо спрей.

След това участниците били помолени да попълнят въпросник за техния сексуален опит и да опишат емоциите си към своя партньор. Резултатите показали, че хората, които използвали спрей с окситоцин преди секс, имали по-приятни оргазми.

Също така те се чувствали по-удовлетворени от сексуалния акт. Ефектът бил по-изразен при мъжете, отколкото при жените. Въпреки това някои от дамите, които са приели хормона на любовта съобщават, че чувстват по-голяма способност да усетят съпричастност към своята половинка.

Макар резултатите да са интересни, изследователите смятат, че ефектът от окситоцина няма толкова голямо значение. Те са на мнение, че хормонът така или иначе се отделя по естествен път по време на секс, така че неговото допълнително количество няма толкова силно влияние.

Окситоцинът се произвежда от хипоталамуса и се съхранява и секретира от хипофизната жлеза. Хормонът се отделя в големи количества по време на раждане, за да помогне на майките да се „свържат“ със своите деца. Окситоцинът се произвежда още, когато бебето суче от зърната на майката, което помага на кърменето, пише Daily Mail.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )