IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Възбуждат ли се жените от порно?

12 февруари 2016 16 20

Някои представителки на нежния пол дори го промотират в обществото

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Малцина представителки на нежния пол си признават, но и жените гледат порно. И според ново изследване, то не е никак „меко“, а истински „хардкор“.

„В женската сексуалност има един феномен, който не се забелязва при мъжете. И това е разликата между това какво е еротика и какво наистина възбужда жените“, казва неврологът Оги Огас.

Заедно с колегата си Саи Гадам той провежда изследване между визуалната порнография и женското сексуално желание, за да открие какво го отключва у дамите.

Огас успява да определи типа на жените, които предпочитат да гледат по-зрелищно и „хард“ порно.

„Жените, които си падат по хардкор порно са по-агресивни, по-социални и обичат рисковете. Те се чувстват комфортно да играят и двете роли в леглото – обичат да доминират и да бъдат доминирани“, издава специалистът пред AlterNet.

Според невролога при тези дами сексуалното желание в мозъка много наподобява на това, което е и в мъжкия мозък.

Невролозите са на мнение, че порното възбужда жените, но различните му вариации действат по желания начин на различни типове представителки на нежния пол.

Има „приятелско към жените“ порно, в което садо-мазо елементите липсват и то по-скоро прилича на гола романтична приказка. То допада на по-срамежливите, по-затворените дами, които още копнеят за своя принц и гледат романтично на живота.

„По-интересното обаче е, че жените промотират идеята за феминистично порно (по-доминиращо) и искат да вярват в нея“, допълва Огас.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари