IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бум на половите болести след "Петдесет нюанса сиво"

6 юни 2014 11 21

По-възрастните двойки също станали по-безхаберни относно безопасния секс

Снимка: Freeimages.com

Снимка: Freeimages.com

Романът „Петдесет нюанса сиво" се оказа истински катализатор за сексуалната активност на различни поколения. Еротичната трилогия успя да разчупи мисленето на хората за секса и да ги накара да бъдат по-дейни, директни и креативни. Това обаче не носи само положителни последици след себе си.

Д-р Шарлот Джоунс обвини книгата, че е повишила случаите на болни от полово предавани болести сред по-възрастните двойки, като определи явлението като „Ефектът Петдесет нюанса сиво".

Дамата е забелязала, че пациентите ѝ, които са диагностицирани с гонорея или хламидия през последните месеци са на възраст над 50 години.

„Свързваме липсата на предпазни средства по време на секс основно с младите хора. Но има този ефект Петдесет нюанса сиво и по-възрастните хора също импулсивно се впускат в интимни ласки и забравят да използват кондом. Всеки, без значение от възрастта, трябва да мисли за безопасен секс, когато го практикува с нов партньор", категорична е Джоунс.

Не само дамата, и нейни колеги са забелязали увеличаване на заболелите от полово предавани болести. За съжаление хората се срамуват да ходят на лекар и често изчакват до последния момент.

„Светвам хората винаги да ходят на преглед и при най-малките съмнения. Не се срамувайте, виждали сме го и преди", каза още дамата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари