IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как парите влияят на сексуалния живот

9 юни 2014 09 11

Финансите и сексът са по-свързани, отколкото смятате...

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Може би никога не сте се замисляли, че вашите пари могат да окажат влияние върху сексуалния ви живот. На пръв поглед двете неща нямат никаква връзка помежду си, но само на пръв поглед.

Ново изследване, публикувано в списание Money, има за цел да разнищи въпроса „пари-секс“, анкетирайки 1000 човека, които са женени. Резултатите са доста изненадващи и определено могат да ви накарат да се замислите.

Как влияят парите върху вашия сексуален живот?

- Еднаквите заплати са предпоставка за по-горещ секс. Когато и двамата партньори получават еднаква заплата, 51% от анкетираните съобщават, че сексуалният им живот е „много добър“ или дори „горещ“. Най-изненадващият факт обаче е, че явно за женените мъже парите на техните съпруги им действат като афродизиак. Повечето анкетирани господа споделят, че ако половинката им печели поне колкото тях или дори повече, то им действа много възбуждащо и освежава сексуалния им живот.

- Паричните проблеми могат да бъдат убийци на либидото. Нищо не убива либидото по-бързо от голям скандал. Според скорошно проучване финансите са най-честата причина, заради която се карат брачните двойки. Най-добре партньорите да не обсъждат въпроси, свързани с пари, в спалнята. По този начин няма да съсипят своя горещ момент.

- По-голямото заплащане може да стимулира вашия сексуален живот. Изглежда парите могат да купят секс, но не по този начин, за който си мислите! Скорошно проучване установява, че честият секс (четири или пет пъти седмично) е свързан с по-висока заплата. Не е ясно в какво точно се изразява взаимовръзката, но може би е време да се залавяте за работа.

- Може би прекарвате повече време, мислейки за пари, отколкото за секс. Резултатите от изследване показват, че 77% от жените мислят повече за пари, отколкото за секс. Според други данни пък 60% от хората проверяват по-често банковата си сметка, отколкото правят секс! Време е да промените тази статистика!

- Финансовият стрес може да намали сексуалното ви желание. Ежедневните притеснения, свързани с пари, могат да се пренесат и в спалнята. Скорошно изследване показва, че някои хора мислят за финансови въпроси, дори докато правят секс!

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )