IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Каква е истината зад митовете за секса

21 юни 2014 13 15

Размерът на мъжките обувки не е свързан с този на пениса

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Хората научават нови неща за секса от различни източници – личен опит, приятели, филми, интернет и т. н. Единствено информацията от личен опит не би трябвало да бъде грешна. Във всяка една друга обаче се крие минимален риск от заблуда. Всъщност именно по този начин се появяват митовете за секса.

Някои от тях са толкова популярни, че голяма част от хората продължават да смятат, че са истина.

Ако искате да имате ясна представа за секса и митовете около него, прочетете следните факти:

1. Големи крака, голям пенис! Много хора смятат, че по размера на краката, носа или ръцете могат да познаят размера на мъжкия пенис. В действителност обаче няма научни доказателства, че господата с големи крака имат и по-големи пениси. Височината също няма пряка връзка с размера на мъжкото достойнство.

2. Мъжете са най-сексуални на 18, а жените на 28 години. Безспорно мъжкото тяло има най-много тестостерон на 18-годишна възраст, докато женското разполага с най-голямо количество естроген в средата на 20-те години. Тези хормони са отговорни за сексуалното желание на мъжете и жените. Кога обаче половете достигат своя пик в секса? Всичко е много относително и със сигурност не зависи само от възрастта.

3. Сексът помага на отслабването. Звучи правдоподобно, нали? Каквото и да правите в леглото обаче, то не може да се доближи особено до средностатистическата тренировка. Освен това, съдейки по данните, средно сексуалният акт трае около 5 минути?! Време, за което човек може да изразходи много малко калории. Въпреки това, ако се забавлявате дълго в леглото, това със сигурност е в плюс за фигурата ви.

4. Мъжете мислят за секс на всеки 7 секунди. Ако това беше вярно, щеше да означава, че мъжете мислят по 6000 пъти на ден за секс или почти всеки път, щом си поемат дъх. Едва ли има някой мъж, който би работил или правил каквото и да е успешно, ако на всеки 7 секунди мислеше за секс.

5. Стридите са афродизиак. В продължение на стотици години хората са вярвали, че определени храни или напитки водят до възбуда. Стридите се появяват като афродизиак още в гръцката митология. Говори се също, че Казанова е изяждал по 50 стриди всяка сутрин. Нито едно проучване обаче не е доказало, че този морски дар има някакво влияние върху сексуалното желание.

6. От противозачатъчните ще надебелеете. Почти всички медикаменти имат странични ефекти. Но е мит, че хапчето причинява наддаване на тегло. Всъщност в миналото нивата на хормоните в противозачатъчните са били много по-големи и те са причинявали надебеляването. Днешните хапчета обаче имат много по-ниски хормонални нива. Възможно е само в първите месеци да се получи задържане на вода, което обаче отшумява постепенно.

7. Сексът преди спорт не е препоръчителен. Обикновено на спортистите се казва, че не трябва да правят секс в нощта преди голям мач, тъй като ще имат по-малко сила, по-малка концентрация и недостатъчно количество тестостерон за адекватно представяне. По този въпрос обаче науката показва друго. Всъщност, ако правят секс, спортистите дори могат да се представят по-добре. Проучване показва, че на следващия ден след секс в тялото на спортистите има повече тестостерон. Не е доказано също вредно въздействие върху мускулната сила на краката, силата на захвата, времето за реакция и гъвкавостта, пише Daily Mail.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Pufpaf ( преди 9 години )
Да това за естрогена е голяма глупост и при жените либидото идва от тестостерона !И точка 7 не е вярна, защото ако говорим за спорт в които трябва силова издържливост тогава секса преди него ще повлияе. Нека някой да пробва да прави секс и след това да отиде във фитнеса и да прави клек със щанга и да видим дали ще има същата сила като преди.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Тройа Ахилова ( преди 9 години )
Абе, кой ги пише тия неграмотни статии, я се образовайте малко, има тонове литература! В точка 2 има груба грешка, да, жените тогава имат най-много естрогенм, но той отговаря за ДЕТЕРОДНИТЕ процеси, а половото влечение И ПРИ ДВАТА пола се определя от тестостерона, затова, например, жените с повече тестостерон, са по-разгонени : ))) не ви ли е срам, да не го знаете това???
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
хахах, това наистина са глупости
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар