IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ябълката е най-големият афродизиак за жените

8 август 2014 14 31

Плодът повишава сексуалната възбуда у дамите

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Непрекъснато се пише и говори за афродизиаците за мъже, а сякаш дамите остават пренебрегнати. Но не за дълго! Ново изследване показва, че прост плод като ябълката може да увеличи насладата от секса.

В ябълките се съдържат полифеноли и антиоксиданти, които помагат кръвта да стигне ди гениталиите и така повишават възбудата и удоволствието от интимния акт.

Изследването е обхванали 731 здрави италианки на възраст между 18 и 43 години. Дамите са попълвали въпросни, за да се установи Женския Сексуален Индекс (ЖСИ), който завиди от честотата на правене на секс, лубрикацията, оргазмите и като цяло задоволството от акта.

Учените са установили, че представителките на нежния пол, които хапват 1-2 ябълки на ден, имат по добра естествена лубрикация по време на секс и изпитват по-голяма наслада от него.

„Ябълките съдържат също флоридзин - фитоестроген, който е структурно сходен с естрадиол - женски полов хормон, който възбужда сексуално”, казват от екипа провел изследването, публикувано в Archives of Gynecology and Obstetrics.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

жалко ( преди 9 години )
Истината е, че българките нямат грам креативност. Само креватност. Толкова прости...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Ако не си як тъпкач ( преди 9 години )
Хермафродита е по-голям афродизиак, той е създаден от хер Мит и Афродита, и когато биде съпоставен с нея, то
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )