IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Умът е ключът към женските оргазми

1 август 2014 15 00

Не залагайте само на любовната игра

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Какво ѝ трябва на една жена, за да бъде напълно сексуално удовлетворена? Разбира се, до голяма степен всичко е индивидуално, но до този момент се смяташе, че любовната игра е от съществено значение за достигането до оргазъм.

Оказва се обаче, че ключът към женските оргазми се крие в ума на дамите. Това сочи ново проучване, според което жените трябва да се отдадат на повече еротични мисли.

Изследователи от Университета на Отава интервюирали представителки на нежния пол, част от които редовно имали проблем с достигането до оргазъм и друга част, които нямали никакви затруднения.

Учените установили, че дамите, които изпитвали по-рядко оргазми, са спохождани от по-малко еротични мисли. Освен това тези жени са фокусирани по-малко върху своето тяло по време на полов акт.

Данните от изследването показват още, че по-възрастните дами изпитвали далеч по-малки затруднения, свързани с достигането на връхната точка, отколкото по-младите представителки на нежния пол.

Не е изненадващо също така, че жените с повече оргазми съобщават за по-малко стрес и повече удоволствие по отношение на сексуалния си живот като цяло.

Според изследователите резултатите от проучването показват, че някакви форми на психическо обучение могат да бъдат изключително ефективни при проблеми с достигането до оргазми при нежния пол, пише Daily Mail.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Little Blue Dress ( преди 9 години )
До Pufpaf: Абе то мъж за секс да си намериш - лесно! Я виж предишния отговор - без да ме е видял даже пуска "предложения". Въпросът е да си намериш мъж за ХУБАВ секс...това вече е трудното. Та...това, което исках да кажа...сопоред тази статия, оргазмъж бил в мозъка. Жените трябва да се фокусираме в/у собственото си тяло и ми звучи все едно, едва ли не, ние трябва да си ние трябва да си докарваме оргазмите сами. Което...как да кажа...ако правиш секс с мъж - не би ли трябвало и този мъж да има участие в оргазма...все пак? А ако не, ако трябва сама да се съсреодоточаваш, да мислиш, да имаш въображение (в което няма нищо лошо!), за да си докараш оргазъм...за какво изобщо да правиш секс с мъж? :DСпоред мен едно са оргазмите, които си докарваме "сами" (без да правя повече уточнения! :D) - те са свързани с еротични мисли, въображение и т.н. Съвсем друго, обаче, са оргазмите по време на реален секс, с реален партньор - те не би трябвало да идват от въображението и от еротичните мисли, а от това, което се случва реално, в конкретния момент...с партньора. Разбираш ли? :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Pufpaf ( преди 9 години )
До Little Blue Dress: Толкова ли вече мъжете не са активни в свалките, че вие да трябва да ги атакувате :)Инак при вас е лесно, много рядко някой мъж ще ви откаже ако е само за секса !Или може би под сваляне имаш в предвид съблазняване ?Може да има истина в това, че жените които по често си фантазират по лесно стигат до оргазъм, а и да не забравяме, че оргазъма се получава точно в мозъка.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
vladimir.jelev.7 ( преди 9 години )
Днес пращя от ум.Предлагам да ,,поумуваме'' заедно.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Little Blue Dress ( преди 9 години )
Ами тогава предлагам да си стоим вкъщи и да си "умуваме", вместо да ходим да сваляме мъже, а? Какво ще кажете? :D
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар