IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво трябва да знаете за секса по време на бременността

27 август 2014 11 00

Защото никой не очаква да се въздържате в продължение на девет месеца

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Това, че една жена е бременна, не означава, че нейният сексуален живот трябва да бъде в застой цели девет месеца. Всъщност много от бъдещите майки откриват, че тяхното либидо се покачва особено чувствително именно през бременността. Това се дължи на рязкото увеличение на хормоните по време на този специален период.

Много двойки имат притеснения относно секса по време на бременността. Ето защо експерти съветват по какъв начин може да получите най-доброто сексуално удоволствие през тези девет месеца. Ето и какво трябва да знаете по темата:

1. Някои пози са по-добри, в сравнение с други. Една от най-предпочитаните пози по време на бременността е „кучешката“. При нея единственото, за което трябва да внимавате, е да не натоварвате долната част на гърба си. До определени месеци от бременността, когато жената е отгоре, също е добър избор. За по-мързеливите бъдещи майки позата „лъжички“ също е приемлив вариант, който осигурява по-топла и интимна връзка с по-малко движение. Мисионерската поза е подходяща само по време на първия триместър и в началото на втория.

2. Всъщност вие сте по-секси, отколкото си мислите. Не се изненадвайте, ако вашият партньор не може да държи ръцете си на разстояние от вас. Освен характерния блясък от бременността и по-големия бюст, бъдещите майки очароват и по друг начин. „Бременността е атрактивна за мъжете, защото тя е крайният знак за плодородието“, твърди Емили Морс. А както знаем, мъжете са по-привлечени от дами, които изглеждат по-плодовити.

3. Сексът по време на бременност е напълно безопасен. Няма никакъв проблем да се забавлявате в леглото, стига да се чувствате комфортно. Сексът по време на бременност не се препоръчва от лекарите само при някои медицински състояния като плацента превия, например. Ако все пак се притеснявате, винаги може да се допитате до своя лекар.

4. Все пак оставете секс експериментите за друг път. Експертите не препоръчват опитването на прекалено акробатични новости в леглото по време на бременност. Ако не сте правили нещо досега и не знаете как бихте се чувствали, оставете опитите за след раждането.

5. Вашите оргазми могат да бъдат дори по-интензивни. Проучвания показват, че бременните жени могат да изпитват по-силни оргазми, заради повишената чувствителност на нервните им окончания, прилива на кръв към гениталиите и повишените нива на окситоцин.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
определено ексоериментите са за друг път!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар