IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грешките, които може би правите с презервативите

26 ноември 2014 10 40

Кога ги използвате неправилно?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ако смятате, че правилното поставяне на презервативите е всичко, което трябва да знаете за тяхната употреба, то много грешите. Истината е, че когато става въпрос за презервативи, много неща могат да се случат по грешния начин и то без дори вие самите да го осъзнавате. Безопасният секс е изключително важен, така че се уверете, че не правите някои от следните грешки:

1. Мъжът държи презерватива в джоба си.

Ако забележите, че вашият сексуален партньор взима кондом от портмонето си или от своя заден джоб, най-добре е да се подсигурите, и вие да дадете презерватив. Ненужните търкания и високата температура може да намалят ефективността на кондома, смята доктор Деби Хербеник. Винаги носете презерватив със себе си, който може да съхранявате в джоб с цип в чантата си или в специална кутия за презервативи.

2. Не се оставя достатъчно място в горната част.

Без да се остави място за спермата, рискувате тя да се разтече, което обезсмисля напълно използването на презерватив като цяло. Наблюдавайте дали вашият сексуален партньор правилно поставя презерватива си и ако не, вие му помогнете за ваше собствено спокойствие.

3. Мъжът използва грешен размер.

Презервативите пасват добре на повечето мъже, но не на всички. Според доктор Хербеник господата, надарени с по-малки или твърде големи пениси имат проблем със стандартния размер кондоми. Така че, вие трябва да се уверите, че мъжът, с когото ще правите секс, слага презерватив, който нито изглежда прекалено стегнат, нито пък прекалено свободен (съществува вероятност целия да се изхлузи).

4. Презервативът се поставя прекалено късно.

Може би си мислите, че е безопасно да сложите кондом преди големия финал, но това е много неправилен метод, както за предпазване от бременност, така и за предпазване от полово-предавани болести. Ако искате пълна защита, използвайте презервативи от началото до края на сексуалния акт.

5. Не проверявате за изтекъл срок на годност на кондомите. Не правете компромис с това и не мислете, че срокът на годност е еднакъв за всички видове презервативи. Кондоми с определени характеристики (охлаждащ или затоплящ ефект, например) могат да разполагат с по-кратко време, позволено за използване. Винаги проверявайте срока на годност на презервативите, които възнамерявате да използвате.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари