IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Веднъж неверник, завинаги неверник

22 януари 2015 14 11

Психическо заболяване ли е изневярата или избор?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Изневярата е сред най-големите проблеми, които могат да застигнат една връзка, без значение дали е млада или не. Прошката идва трудно, а след това в главата на жената винаги остава съмнението, дали той отново няма да ѝ сложи рога. Специалистите по връзки по целия свят клонят към твърдението, че веднъж кръшнал, любовникът е склонен да повтори делото си отново и отново.

Психологът Варка Чулани вярва, че ако след една изневяра половинката прости лесно и без големи драми, то нейният партньор няма да се поколебае пак да погледне към друга жена. Проблемът трябва да бъде хванат в самото му начало и мъжът да разбере, че при втора изневяра ще има сериозни последствия за него.

„Изневеряването е навик, който се формира с времето. Причината е, че ако мъжете не усетят последствията от действието си, те няма да се поколебаят да направят същото, знаейки, че ще им се размине“, твърди тя.

Изневеряването може да бъде класифицирано като психическо състояние, смятат експертите. „Също като обсебването, то е психическо заболяване, в което човек намира някакво удоволствие да надиграе другия емоционално“, обясни брачният консултант Саулеха Шайкх.

Как да предотвратите желанието си за изневяра?

- Анализирайте действията си. Постоянно си задавайте въпроси дали вървите в правия път;

- Идентифицирайте причината за желанието си да изневерявате. Дефинирайте нещата, които отключват това желание;

- Помислете за репутацията си. Не само ще загубите доверието и любовта на любимия човек, но и ще накърните имиджа си пред приятели, колеги, шефове, роднини.;

- Оценете настоящото си положение. Сега имате до себе си мил и любящ човек. Ако се превърнете в системен неверник, накрая ще останете сами, защото няма да може да реализирате успешна и дълготрайна връзка.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари