IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо мъжете искат секс сутрин, а жените…

24 февруари 2015 14 48

Движението на хормоните в човешкото тяло контролира либидото

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Защо мъжете искат секс сутринта, а жените им налитат вечер? Мистерията е разгадана – всичко се крие в хормоните!

5 сутринта

Още преди да се събудят мъжете, техните нива на тестостерон са по-високи с около 20-25 %, отколкото през останалото време от деня. Те се увеличават с течение на нощта и затова рано сутрин са в своя пик. Нищо чудно, че той става с мисълта за бърз секс, умът му е контролиран от тестостерона. Жените също произвеждат въпросния хормон, но той е балансиран от естрогена и прогестерона.

6 сутринта

Наспахте ли се? Добрият сън е друг помощник на покачването на тестостерона в мъжкия организъм. Изследване показва, че господата, които спят непробудно поне 5 часа, имат с 15 % по-високи нива на хормона в тялото си.

7 сутринта

И докато хормоните бушуват в мъжкото тяло, тези в женското са в най-ниската си точка сутрин. Не се изненадвайте, че тя няма желание за нищо! Женските хормони се променят съобразно цикъла ѝ, а не толкова от фазите на деня.

8 сутринта

И двата пола се готвят за тежък ден и хормонът кортизол започва да нараства. Той е истински убиец на либидото, така че сексът е на много заден план.

12 по обяд

По това време мъжете са податливи на флиртове. Ако срещнат атрактивна колежка, мозъкът им отделя невротрансмитери, наричани ендорфини, които препращат кръвта към члена им.

13 часа

Жените не проявяват интерес към други мъже. Мисълта за техния любим обаче, може да повиши тестостерона и либидото им в този момент.

18 часа

Нивата на тестостерон при мъжете падат, но женските секс хормони се покачват. Тренировките и при двата пола могат да повишат желанието за секс.

19 часа

След стресиращия работен ден мъжете нямат желание за секс, но нивата на тестостерон у жените са се покачили, особено ако слушат приятна музика.

20 часа

Ако по телевизията дават важен мач, може и либидото на любимия ви да се събуди. Изследване на университета в Юта показва, че гледането на Шампионската лига вдига хормоните в тялото на мъжа с до 20 %.

21 часа

И да му скачате и да го целувате, акълът му е далече от секса. Тестостеронът в тялото му е нисък и либидото спи. При жените е точно обратното. Има обаче една уловка! Жената е готова за секс само, ако се чувства достатъчно привлекателна и секси.

22 часа

В този час мъжките хормони са в ниско количество, но то пак е по-високо от това в женския организъм. И все пак настроението на дамите зависи от техния менструален цикъл. Около 13-ия ден, те изпитват по-голямо желание за секс и оргазмът им е по-силен, отколкото в другите дни от месеца.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

mario ( преди 8 години )
откога се смята този 13-ти ден, някой знае ли?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар