IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Едно питие ни прави по-секси за другия пол

6 април 2015 14 49

Второто отблъсква

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Когато си пийнем, всички ни се струват по-привлекателни, но изглежда това правило действа и обратно. Ново изследване, публикувано в сп. Alcohol and Alcoholism, разкрива, че след едно питие човек изглежда по-секси за противоположния пол.

В проучването са взели участие 40 души. Те са се снимали напълно трезви, след едно питие и след две. Друга група участници е прегледала снимките без да е наясно с консумацията на алкохол на лицата върху тях и е трябвало да оцени колко атрактивни са те. Повечето са харесали най-много кадрите, в които сниманият е изпил една напитка, а най-малко привлекателни са им се сторили тези, на които участниците са изпили по две чашки.

Според изследователите причината се крие в кръвните телца. След едно питие кожата леко се зачервява и човекът изглежда по-позитивен и по-здрав. При втората чашка обаче това излъчване се променя и той се струва на останалите неадекватен, неконцентриран и неособено секси.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари