IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От секса се поумнява!

8 април 2015 14 32

Още една причина да се отдавате по-често на ласки с любимия

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ако все още ви липсва мотивация да се отдавате на любовни ласки, то може би едно изследване ще промени това. Учени от италианския университет в Павия твърдят, че повечето секс ни прави по-интелигентни, пише Daily Star.

Проучването е обхванало 2000 мъже и жени и тези, които редовно са правили любов, са показали по-бърза мозъчна дейност. В момента се провежда изследване и върху хора на възраст 60-70, за да се види дали и секс активността може да се окаже превенция против деменция.

И ако тези причини не са ви достатъчни да се нахвърляте по-често на партньора си, ето ви още няколко:

1. Сексът ви прави по-красиви. По време на акта се произвежда голямо количество женски хормон естроген, което прави косата и кожата ви по-здрава и мека.

2. Помага за поддържане на формата. Да, това си е физическо натоварване и се горят калории.

3. Лекува депресията. При секс се освобождава ендорфин, който е хормонът на щастието. Кой не иска постоянно да е щастлив?

4. По-добър от успокоително. Доказано е, че е близо 10-пъти по-ефикасен от валиума.

5. Прави ви по-здрави. Вярвате или не, сексът е естествен антихистамин. Помага при астма и пролетни алергии. Тонизира мозъка и мускулите и успешно преборва главоболието.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Viktory2006 ( преди 8 години )
В такъв случай проститутките ще дойде да са най-интелигентни?!!! Мдаа...значи "учените" от Павия пасти да ядат... или да станат ***! хихихи
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар