IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колко секс е прекалено много секс?

13 юли 2015 10 29

Възможно ли е той да омръзне...

Снимка: istock

Снимка: istock

Сексът е удоволствие и носи наслада, но само когато е непринуден и желан и от двете страни. Ново изследване на университета „Карнеги Мелън“ показва, че количеството невинаги носи качество и наслада.

В изследването женени двойки, които правят секс най-малко веднъж месечно, но не повече от три пъти седмично са били разделени на две групи. Едната от тях е накарана да удвои честотата на интимните ласки помежду си, докато другите са оставени да следват собствените си навици.

Три месеца по-късно двойките, които са започнали по-често да правят секс, са споделили, че желанието им за интимност е намаляло в сравнение с началото на експеримента.

Причината е проста: Когато трябва да гониш конкретна бройка и напрежението нарасне, забавлението и насладата намаляват, твърди д-р Джордж Ловенщайн, един от авторите на изследването.

Може би не се опитвате да запълните седмичната квота като хората в изследването, но ако си наложите да зачестите любовните актове с партньора, това няма да подобри сексуалния ви живот.

Сексуалната честота няма нищо общо с удоволствието и удовлетворението, твърди секс професорът на Men’s Health Деби Хебеник.

Ако с половинката имате желание за по-честа интимност, в това няма нищо лошо. Но не е необходимо да гоните бройката на приятелите си, защото това ще убие магията, обясни експертът.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 8 години )