IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колко секс правят щастливите двойки?

4 януари 2016 16 25

Веднъж на седем дни било достатъчно...

Снимка: Outwatch

Снимка: Outwatch

Сексът доказано носи не само огромно удоволствие, но е и много полезен – зарежда тялото и ума с енергия, води до освобождаване на хормоните на щастието, пази от депресия, подобрява тонуса на организма, имунната система, гори калории и т. н.

Ако сексът в една връзка не е OK, то тя няма бъдеще, без значение колко се разбират и обичат двама души. И все пак не всеки ден партньорите са в настроение за интимни ласки, което логично води до въпроса: Колко секс трябва да правят двойките, за да имат щастлива и пълноценна връзка?

Отговор дава ново канадско изследване. Според експертите сексът веднъж седмично е напълно достатъчен двойката да има здрава, щастлива и удовлетворителна връзка.

Изследвани са няколко двойки в продължение на месеци, като част от партньорите са си разменяли ласки под чаршафите веднъж на седем дни, другите няколко пъти в седмица, а третите веднъж-два пъти месечно.

След края на тестовия период с двойките са проведени разговори за това как се чувстват и дали са щастливи във връзката си. Оказва се, че няма разлика между първите две групи в нивото им на щастие и удовлетвореност, докато третата група (която е правила секс веднъж-два пъти месечно), е била видимо по-нещастна.

„Няма научни обяснения относно това защо сексът веднъж седмично е достатъчен за хората да се чувстват щастливи. Има вероятност това да се дължи на идеята, че те все пак са „нормална двойка“, тъй като са изпълнили „минимума“ си в спалнята. Хората масово вярват, че е достатъчно да си разменят интимност с партньора поне веднъж на седем дни“, твърди д-р Ейми Мюз от университета в Торонто, която е автор на изследването.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

ибач ( преди 8 години )
Стойне от Чукурово ( преди 8 години )
Я мойта първите 3г. я съдирах всяка нощ от ***,след това 2г. по 3 пъти седмично. Са съм и се наситил и гледам само чуждо да ударим
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар