IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 храни, които предпазват от проблеми с ерекцията

11 февруари 2016 15 30

Хапвайте това и няма да имате проблем в леглото

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Плодовете и червеното вино могат да намалят риска от еректилна дисфункция, твърди ново британско изследване. Учени са изследвали хранителния режим на 25000 мъже в продължение на 10 години. От тях едва една трета са развили проблеми с ерекцията си.

След подробен анализ се оказало, че „сексуално здравите“ мъже са консумирали 3-5 пъти седмично конкретни храни, които според експертите са причината за това да запазят формата на мъжкото си достойнство.

Въпросните храни са: ягоди, портокали, червено вино, ябълки и круши.

Повишената мощ на пениса им се дължи на флавоноиди (семейство съединения, открити в плодовете и зеленчуците), твърди авторът на изследването д-р Аедин Касиди, ръководител на катедрата по хранене в медицинското училище Норуич.

При повечето случаи на еректилна дисфункция причината е недостатъчно приток на кръв към пениса. Въпросните флавоноиди, открити в тези храни, подобряват кръвообращението в артериите и ги правят по-гъвкави, а освен това разширяват и кръвоносните съдове, сподели Касиди.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари