IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експертни съвети за постигане на оргазъм

1 юли 2016 15 00

Достигането до върха не е трудна задача, ако следвате тези „указания“

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Оргазмът може да бъде предизвикателна работа. В един миг сте на ръба до екстаза, а в следващия сякаш магията изчезва и се молите възбудата да се върне. Защо се получава така?

Според експертите невъзможността за постигане на оргазъм се дължи на различни причини, основните от които са стресът, притеснението и липсата на самоувереност. Дори обаче да не се получи от първия път, не се отказвайте, а работете по въпроса. На помощ ви идват секс експертите със следните съвети:

1. Използвайте фантазията си

Не се притеснявайте, партньорът ви няма да разбере, че не мислите за него. На практика скорошно проучване показа, че повече от половината мъже фантазират за други жени по време на секс с половинката. Това не е изневяра, така че не се терзайте. Ако имате любим актьор или музикална звезда, представете си, че той докосва тялото ви и ще прави любов с вас.

2. Мастурбирайте

Пътят до оргазма минава през себепознанието, а в сексуален план то най-бързо се постига, като изучавате собственото си тяло и си играете с него. Така ще разберете какво ви възбужда и ще четете правилно сигналите, които тялото изпраща. Научно доказано е, че колкото повече оргазми получавате (дори сама), толкова по-лесно ще ви е да достигнете екстаза и с партньор. Тялото има мускулна памет, а и мастурбирането прави жените по-освободени и по-самоуверени.

3. Създайте си ритуали преди секс

Стресът може да блокира способността ви да достигнете оргазъм. За целта трябва да си създадете навици/ритуали преди акта, които да ви помогнат да се отпуснете. Нежна музика, стриптийз, конкретни ласки... може дори да помолите партньора да ви направи масаж за загрявка.

4. Фокусирайте се върху сетивата си

Дамите често се притесняват за това как изглеждат по време на секс. Дали забелязва малките ми гърди? Коремът ми много ли виси така? Смешна ли изглеждам? Забравете тези порочни мисли и се концентрирайте върху това какво усещате, когато ви гали, целува, върху ритъма на сърцето му и своя собствен. Така ще се отпуснете, възбудите по-бързо и ще повярвате в себе си и сексапила си.

5. Работете заедно

Хубаво е да правите секс с опитен и кадърен мъж, но дори и най-големият експерт не може да ви помогне да стигнете до върха, ако не му съдействате. Не се срамувайте да стимулирате клитора си с пръсти или да галите гърдите си. Вие най-добре знаете какво ви възбужда и може дори деликатно да насочите половинката си върху какво да концентрира вниманието си.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари