IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъжете захвърлят кондомите при секс с красиви жени

30 август 2016 15 00

Привлекателността на партньорката е решаваща затова дали сексът да е безопасен

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Мъжете обичат да си търсят оправдания да не слагат презерватив по време на секс, дори той да е с непозната партньорка и еднократен. Въпреки че са наясно с потенциалната опасност от болести, предавани по полов път и нежеланата бременност, голяма част от господата са склонни да поемат риска. Ново проучване показва, че „безразсъдността” им до голяма степен зависи от атрактивността на дамата срещу тях. Колкото по-секси е тя, толкова по-склонни са да забравят за презерватива.

В изследването, публикувано в сп. BMJ Open са участвали 51 мъже на възраст между 18-69 години. Те трябвало да оценят привлекателността на 20 жени по техни снимки и да коментират потенциалната вероятност да имат някаква болест, предавана по полов път. Участниците трябвало и да коментират дали биха правили секс с въпросната жена с кондом или без.

Оказва се, че мъжете са готови да правят секс с по-красивите според тях жени без предпазни средства, дори да подозират, че те може да им лепнат някаква болест, гъбички или бактерии.  В случай, че интимничат с „по-грозна” за представите им дама, те щели да ползват предпазни средства. 

Желанието за небезопасен секс нараствало и в зависимост от самочувствието на всеки мъж. Ако той се смята за привлекателен и е самоуверен, ще се опита да прави любов без презерватив, се казва още в изследването. 

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари