IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Интересни факти за женското либидо

16 август 2016 15 40

Кога се покачва и кога понижава и защо

Снимка: Vogue

Снимка: Vogue

Всяка жена има моменти, в които либидото ѝ е силно завишено или занижено. Експертите твърдят, че това е съвсем нормално и ако сексуалното ви желание не изчезне за дълъг период от време, няма причина да се притеснявате, ако в момента не ви се прави секс.

Ето и няколко интересни причини, които може да доведат до тази „интимна пауза”:

Стресът афектира сексуалния живот

Високия стрес причинява истински хаос в женското тяло и хормони. Това веднага се отразява на сексуалното желание и макар някои дами да „лекуват” напрежението с креватни упражнения, мнозинството прави точно обратното – отказват да се отдадат на интимни ласки.

Либидото се повишава с възрастта

Женската фертилност намалява с годините, но не и сексуалното желание. Според учените именно защото организмът на дамите приближава с времето фази, в които не може да дарява човешки живот, мозъкът изпраща импулси към тялото, които да окуражат оплождането, т.е. повишава либидото.

Лекарствата може да намалят желанието ви за секс

Много медикаменти които дамите започват да взимат в периода преди менопаузата, както и някои противозачатъчни може да окажат негативно влияние върху сексуалното ви желание. В случай, че усетите дълготраен спад, се консултирайте с лекаря си, за да установите дали в тях е причината.

Обърнете внимание на диетата си

Някои храни са истински природен афродизиак, който ще ви помогне да разгорещите въздуха в спалнята. Заложете на боровинки, диня, авокадо, мед и стриди.

Йогата засилва либидото

Практикувайте йога не само за здраве, а и за активен сексуален живот! Доказано е, че пози като „куче” засилват апетита ви да се развихрите в спалнята.

 

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари