IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво се случва с вагината ви по време на дълга „суша“?

23 октомври 2016 14 15

Не се лишавайте от секс и оргазми, вредно е за здравето, тялото и душата

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Ползите от задоволителния и интензивен сексуален живот са много – подобрена имунна система, по-ниски нива на стрес, нормално кръвно налягане, по-малък шанс от сърдечносъдови заболявания, страхотно настроение и не на последно място усещане за щастие и оптимизъм.

Не всяка жена обаче може да се похвали с висока активност в спалнята по редица причини и това сериозно може да се отрази на здравето на нейната вагина.

Вижте какво се случва, когато оставите за дълго своите интимни части без внимание и оргазми:

1. Следващият ви сексуален акт може да бъде болезнен

Дългото целомъдрие води до загуба на разтегливост на мускулите в интимната област, както и до по-ниска лубрикация. Това от своя страна може да превърне секса в нещо болезнено, обясни Брет Уорли, гинеколог към медицинския център на университета в Охайо. Тя съветва дамите без сексуален партньор да се погрижат за себе си с вибратори или други играчки, които да поддържат тонуса на мускулите.

2. Вагината ви буквално може да се заключи

Болката при секс след въздържание бързо ще мине, по-лошото е, ако вагиналните мускули се стегнат до такава степен, че дори пръст да не може да проникне между вагиналните стени. Това състояние се нарича „вагинизмус“ и за решаването му е нужна професионална медицинска помощ. Често то е в резултат на сериозна травма като изнасилване, но може да се случи и на жена, която не е претърпяла нещо подобно.

3. Желанието ви за секс изчезва

При липса на редовен секс, на жените им става все по-трудно да се възбудят. При някои дори идва момент, в който те спират да се вълнуват от секс и да го искат. За да не се стигне дотук, експертите препоръчват да мастурбирате редовно.

4. Вагината ви „остарява“

Много жени намаляват драматично и спират сексуалните си изживявания след детеродна възраст. В периода на менопауза и предменопауза естрогенът в тялото рязко намалява, което води до загуба на плътност и еластичност на интимните части. На практика стените на вагината ви изтъняват и се изсушават, като срамните устни провисват. При жените, които водят активен сексуален живот и през 50-те и 60-те тези процеси са силно забавени.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 7 години )
ми мнооо убаво , ако има верно. За мъжо, де плаче, че булката му била кът кофа отдолу. Остая я на мира за няколку мясацъ и съ упрая. Пак топхоп.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар