IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поколение без секс!

2 ноември 2016 16 00

Една трета от младите хора се въздържат заради социалните мрежи и порното

Снимка: Istock

Снимка: Istock

В онлайн пространството има редица сайтове и приложения за запознанство и секс и това оставя впечатление, че не е трудно да се намерят и двете. Оказва се обаче, че любовта, връзките и интимния контакт „страдат“ неимоверно именно заради модерния ни начин на живот.

Ново изследване на учени от университета в Глазгоу твърди, че младите хора вече не искат да правят секс и до голяма степен можем да виним за това интернет пространството. В проучването са участвали 2300 британци на възраст между 16 и 21 години, от които една трета признават, че вече нямат желание за интимност и често пренебрегват секса заради порно и чатене в мрежата.

Запитаните добавят, че дори са потърсили помощ от специалисти за подобряване на сексуалния си живот, който замирал най-вече поради липса на интерес.

Данните в Америка са още по-ужасяващи. Докато във Великобритания нежеланието за интимност сред младите засяга около 28 %, в САЩ то е двойно по-голямо!

Резултатите от изследването, публикувано в Journal of Adolescent Health, предупреждават, че порнографията също има вина за ниската сексуална активност на мъжете в края на пубертета и началото на 20-те. Причината е, че филмите за възрастни изкривяват вижданията на момчетата за връзки и те не желаят да създават такива, нито пък се научават да ценят и да доставят удоволствие на женското тяло, което се оказва проблем в едни по-сериозни отношения.

Според статистиката, изнесена в научния материал, днес младите хора правят най-малко секс, в сравнение с последните 100 години.

Експертите смятат, че „ефектът Facebook“ също до голяма степен е отговорен за тази тревожна тенденция.

Младите са обсебени от мобилните си устройства и социалните мрежи и предпочитат да „изключат“ от реалния свят и да се потопят в мрежата денонощно. Единствената положителна новина в цялата тенденция е, че има по-малко бременни тийнейджърки в сравнение с последните няколко десетилетия.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 7 години )
Похотта, породена от картинките, убива способността за чувства към реални хора. Мъртвите (картинки) убиват живите (изживявания).Когато чувствата са силни, хората мълчат и няма показност. Така е и при смърт, и при любов, и при омраза. Всички психолози знаят, че визуализацията примирява и осреднява състоянията.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 7 години )