След брака сексът се променя. Предпочитанията и честотата на гледане на порно също! Американски изследователи са интервюирали стотици женени двойки и са установили интересен „завой“ в сексуалното им поведение след като са сложили халката. Ето и до какви изводи са стигнали след проучването, публикувано в сп. Sexologies Journal.

Жените гледат повече порно след брака

9 % от жените са признали, че са гледали порно преди брака. След като вече са станали съпруги процентът скача до 28! Обратната тенденция се забелязва при мъжете. 23 % издават, че редовно са гледали филми за възрастни преди сватбата си, след това процентът пада до 14.

Аналният секс вече не е интересен

Проучването разглежда и какви са сексуалните предпочитания на семейните двойки сега и преди. Аналният секс е бил интересен и възбуждащ за 13% от мъжете и 12 % от жените преди брачния обет. След това процентът драматично спада – 2% при мъжете и 0,4 % при жените.

Още по темата

Повече реален секс, по-малко фантазии

С намаляване на гледането на порно намаляват и сексуалните фантазии при господата. Те вече практикуват по-стандартен секс, лишен от въображение. Според учените това се дължи и на факта, че те вече се приемат като „сериозни“ хора, които държат повече да утвърдят социалния си и финансов статус в обществото, което ги прави и по-въздържани в спалнята.