IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 начина, по които диабетът се отразява на сексуалния ви живот

5 юли 2017 15 00

За съжаление и либидото ви страда, когато имате тази коварна болест

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Диабетът е болест, която се отразява на всеки аспект от живота ви.

Налага се да следите кръвната си захар и да я поддържате в норма, което вероятно е досадно задължение, но нямате избор.

Не само здравето ви е в опасност, ако не следите състоянието си, а и сексуалният ви живот. Вижте как диабетът може да се отрази върху него:

Вагинална инфекция – когато нивата на кръвната захар се повишат, това афектира pH на вашата вагина. Когато pH се повиши, средата става по-суха и добрите бактерии във вагиналната среда умират и се повишават лошите, които може да причинят инфекция. Нанасяйте вагинален гел 2 пъти седмично, за да поддържате баланса.

Оргазъм – високите нива на кръвна захар могат да превърнат оргазма в болезнено изживяване, тъй като възпрепятстват естествената лубрикация. За да не ви се случи подобно нещо, дръжте винаги лубрикант подръка.

Увреждане на нервите – 35% от жените с диабет изпитват сексуални проблеми, дължащи се на диабетна невропатия или увреждане на нервите, което намалява усещането. Купете си клиторен вибратор, който може да подпомогне достигането на оргазма.

Липса на сън – Ако сте в настроение за дълга сексуално активна нощ, се постарайте да имате и минимум 6 часа за сън. Недоспиването покачва нивата на кръвната захар, което веднага ще се отрази на ефективността ви на работното място на другия ден.

Лубриканти – За диабетици намирането на правилния лубрикант е трудно, тъй като много от тези продукти съдържат захари като глицерин и гликол, които също променят естествения баланс на вагината и повишават риска от гъбични инфекции. Преди да купите лубрикант винаги проверявайте съставките.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари