IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо ви боли след секс

30 декември 2017 16 15

Не игнорирайте дискомфорта, може да е знак за нещо сериозно

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Сексът би трябвало да е приятно изживяване. Но понякога може да причини известен дискомфорт и болка у жените. По първа асоциация може да я обвържете с размера, продължителността на акта и това дали често го правите. В случай, че никоя от изброените причини не е отговорна за състоянието ви, обмислете следните възможности и как да се предпазите от подобен дискомфорт:

1. Подложени ли сте на някакво хормонално лечение?

В много случаи, когато взимате противозачатъчни, вагината ви е по-суха и по-трудно се овлажнява. В резултат дори самият секс е болезнен, защото триенето при проникване е по-грубо.

Решението: Използвайте натурални лубриканти, за да си осигурите необходимата влажност.

2. Липса на предигра

Естественото овлажняване в интимната зона изисква тя да бъде добре „обгрижена“. Ако предиграта е пропусната или силно съкратена, вагината ви не може да се възбуди достатъчно и да произведе необходимата лубрикация.

Решението: Настоявайте за толкова внимание, колкото ви е необходимо да се почувствате възбудена и готова.

3. Имате ли алергия към определени продукти

Продукти като латексови презервативи или химически съставки в интимния ви гел може да доведат до нежелани реакции и да нарушат микрофлората на вагината ви, което да я направи по-чувствителна и лишена от защита. Или дори да я възпали.

Решението: Доверявайте се на тествани от вас продукти и ако имате съмнение за нещо, проверете дали не сте алергични към него.

4. Не подценявайте болката, може да е нещо по-сериозно!

Ако болката във вагината ви е дълбока и продължителна, тя може да е признак на киста на яйчниците, фиброиди или ендометриоза.

Решение: Веднага отидете на ултразвук.

5. Болка с продължителност над 24 часа

Ако болката продължи повече от 24 часа и се появят допълнителни симптоми като сърбеж, кървене или някакви обриви и подувания, задължително се прегледайте при специалист!

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари