IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Може ли вибраторът да доведе до „синдром на безчувствената вагина“?

23 април 2018 15 20

Експертите се произнесоха, няма място за тревога

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

В информационната ера сме заливани от всякаква информация. Ала определено не трябва да вярвате на всичко, което четете и чувате дори да звучи авторитетно като „синдром на безчувствената вагина“ – състояние, което според някои идва в резултат от прекомерна употреба на вибратора ви. За щастие, според експертите това е художествена измислица.

„Идеята, че можете да притъпите завинаги нервните окончания на вагината си и това да ви попречи повече да изпитате оргазъм, е абсурдна. Това е напълно измислено твърдение, което няма никаква научна обосновка.“, твърди д-р Лиа Милхейзър, директор на програмата „Женска сексуална медицина“ в медицинския факултет на университета Станфорд.

Тези, които вярват в съществуването на синдрома, твърдят, че употребата на вибратор води до загуба на чувствителност на вагината поради нейната свръхстимулация. И евентуално това би довело до проблем с достигането на оргазъм в дълготраен план.

В действителност дори да направите безчувствена някоя част от вагината си след мастурбиране с вибратор, това е временно явление, което ще отмине много бързо, категорична е д-р Милхейзър.

„Нервните окончания бързо ще си върнат тонуса. Ако прекалите някой път, просто си дайте почивка. Вибраторите играят важна роля за поддържане на сексуалния живот и задоволеност, особено при жени в постменопауза. С други думи вибраторът е това, което поддържа вагината ви жива и не ѝ дава възможност да стане безчувствена“, твърди експертът.

Без значение дали ползвате вибратор веднъж седмично, няколко пъти в седмицата или докато гледате „Игра на тронове“ – няма как да нанесете поражения на интимните си части или да намалите шанса си за достигане до оргазъм.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари