IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колко време отнема на мъжете и жените да загубят желание за секс

23 юли 2018 15 00

И защо се получава така

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Едно от големите предизвикателства във всяка любовна връзка е да се запази страстта. Много се изписва и казва по темата, а накрая генерализацията е, че в крайна сметка тя изчезва и сексът в семейното ложе се превръща в мираж.

Хората масово смятат, че това е в резултат на дълготрайното съжителство и промяната в чувствата – от влюбване те преминават в навик, обич и партньорство в буквалния смисъл на думата.

Това обаче не спира учените да правят изследвания по темата и да излизат с нова интересна информация.

Изследването

Скорошно изследване, публикувано в медицинското сп. BMJ разкрива, че 43 % от жените и 15 % от мъжете, участвали в него, са загубили сексуален интерес към партньора си след 3-месечна връзка!

Същото изследване разкрива, че пониженото либидо зависи от пола. Според изследователите при дамите този процес се случва по-бързо и по-рано, отколкото при силния пол.

Причините

Участничките в проучването разкриват част от причините. А именно: сексуална несъвместимост, несъответствие в нивото на привличане и предпочитания в интимен аспект.

Възрастта също е фактор. Десетки изследвания твърдят, че дамите са с най-високо либидо между 30-45 години, след това обаче то прогресивно намалява. Остаряването като процес се отразява и на физическото привличане

Изходът

Има много писания и съвети за това как да поддържате огънчето в спалнята. Бъдете различни, правете нови неща, интересувайте се от емоционалното състояние на половинката, говорете и т.н.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

анонимен ( преди 3 години )
Колкото повече сексапил и чувство за хумор, толкова по-високо либидо, а всичко останало е теория на вероятностите. Ако не се привличат като магнити не са един за друг. Няма фригидни жени, а грозни и неопитни мъже. Грубичко, но факт.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
анонимен ( преди 3 години )
Либидто при жената зависи от красотата и сексапила на мъжкия индивид. Трябва и да е забавен, за да може да я забавлява. Всяка жена фантазира с определен тип мъж и ако не срещне подходящ, сексът е само за разплод и издръжка.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
.... ( преди 5 години )
ne sum zagubila jelanie . govoria bez tulkuvania .
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар