Вход / Регистрация

Голи календарни момичета на сцената!

Десет актриси се събличат благотворително в Сатирата – в комедията "Календарни момичета"
Голи календарни момичета на сцената!
Снимка: Сатирата

След като столичните любителки на театралното изкуство се насладиха на голите прелести на Дарин Ангелов, Ясен Атанасов, Константин Станчев, Явор Спасов, Цветан Даскалов, Светослав Добрев и още куп даровити родни театрали в постановката „Страхотни момчета“, то сега е ред и на малко женски стриптийз!

Става въпрос за комедията "Календарни момичета" от Тим Фърт, с режисьор Андрей Аврамов, в която десет популярни български актриси ще покажат своите прелести, но с благородна цел.

Постановката ще се играе на сцената на Сатиричния театър в София.

Участват: Йорданка Стефанова, Янина Кашева, Мария Статулова, Нона Йотова, Албена Колева, Ана Вълчанова, Росица Александрова, Анастасия Панайотова, Александра Василева, Жанет Иванова, Павел Поппандов, Стефан Денолюбов, Петко Каменов, Тодор Близнаков.

Сценографията е на Татяна Димова, музиката на песента - на Любомир Денев.

Календарни момичета” е забавна английска комедия, вдъхновена от действителна история. Традиционно дамите от Женското дружество в градчето Нейпли са ангажирани с благоприлични, скучни и понякога глупави занимания.

Но по-същественото от участието им в конкурси за пайове и обменянето на рецепти за мармалади е, че тези жени държат една на друга и се подкрепят.

Когато съпругът на Ани умира от рак, те решават да съберат пари за нов диван в болничната чакалня като направят „алтернативен” календар.

Различното този път е, че зад обичайните чайници, плетки и цветя дамите, преодолявайки свян и предразсъдъци, позират разсъблечени.

Неочаквано проявените смелост и оригиналност им носят световна слава, а печалбата от календара надминава и най-дръзките им мечти.

Филмите "Календарни момичета" и "Черна топка", чийто сценарист е Тим Фърт, са в челната петица на британските класации през 2003 г. "Календарни момичета" е сред 15-те най-гледани английски кинопродукции, печели наградата за най-добра британска комедия.

В него се снимат едни от големите дами на английското кино - Джули Уолтърс и Хелън Мирън, номинирана за главна женска роля за Европейските филмови награди и за "Златен глобус".

През 2008 г. Тим Фърт преработва сценария си и в Лондон се появява сценичната версия на "Календарни момичета". Спектакълът е оценен високо от зрителите и критиката.

От 2009 г. започва невиждано по мащаб национално турне, което продължава и до днес. Пиесата има награда "What`s on stage" за най-добра комедия и номинация за "Лоурънс Оливие".

Сатиричен театър "Алеко Константинов", 14 април, четвъртък от 19:00 и 27 април, сряда от 19:00.Коментари (2)
Baba Pena ( преди 3 години )

То целия свят залага прекалено много на секс, и цици напоследък май... като гледам дори и театрите :)

7 0
wildprincess ( преди 3 години )

Нещо напоследък залагате прекалено на секс,голи жени ,цици и прочее простотии,така че от мен -ЧАО!!!

10 1
Коментирай
Потребител:
Текст:

Моля, въведете кода в полето * 


Омъжи се и се подчини Омъжи се и се подчини
Книгата, която всяка уважаваща себе си жена не би сложила в библиотеката си

Огънят на Анадола – срещата на Изтока със Запада Огънят на Анадола – срещата на Изтока със Запада
Две цивилизации се сблъскват в красиво шоу на сцената на зала1 на НДК

Най-доброто от съвременната корейска сцена в Корейската Гала Най-доброто от съвременната корейска сцена в Корейската Гала
Три спектакъла от Южна Корея в една вечер на девети октомври и лекция за корейския съвременен танц на 11 октомври по време на SOFIA DANCE WEEK 2013

Една тийнейджърска история, обвита в много магия Една тийнейджърска история, обвита в много магия
Филипа Грегъри разтуптя доста сърца с творбата си „Орденът на мрака,  книга първа: Синът на феите“

Виж още