IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Четирима Димитровци правят чудеса в Столичен Куклен Театър

4 януари 2013 15 06

В първия месец на 2013 година два спектакъла ще провокират много размисли и настроение

Снимка: Разкази от бъчвата

Снимка: Разкази от бъчвата

Два нови моноспектакъла влизат в програмата на Столичен Куклен Театър през месец януари. „Живак" и „Разкази от бъчвата" са дело на амбициозния режисьор Димитър Стефанов, а интересното е, че сценографът отново се казва Димитър, но с фамилията Димитров.

Тандемът адаши се допълва от още двама Димитовци, които са актьорите в постановките и освен това са написали и сами пиесите.

„Разкази от бъчвата" е романтична история за любов, приключения, изпитания и ...още нещо. За ролята си в нея Димитър Иванов взима престижната награда ПИЕРО от международния фестивал за куклен театър за възрастни в Стара Загора. Този уникален куклен спектакъл за възрастни можете да гледате на 17-ти януари, четвъртък, 19 часа, Столичен Куклен Театър

Снимка: Разкази от бъчвата

Съименникът му Димитър Живков пък прави незабравимо участие в постановката „Живак", посветена на врачанския манталитет, чувство за хумор и светоглед. Три разказа, проследяващи различни уникални човешки съдби, изиграни с патос и майсторство.

Снимка: Живак

Една борба с отраженията на живота ни, които се превръщат в самия живот, за съжаление. Един спектакъл за това как споменът за корените и за истинските ни чувства може да ни възроди.

Гледайте този фойерверк от емоции и интересни истории, поднесен с огромен талант на 24-ти януари, четвъртък, 19 часа, Столичен Куклен Театър.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

suspender ( преди 11 години )
Изпуснах "Разкази от бъчвата", за което само мога да съжалявам, но "Живак" е уникално представление!Приканвам всеки един да отиде и да се наслади на невероятната игра на Димитър Живков и страхотната режисура на Димитър Стефанов- много смях, малко тъга и безброй истини за живота!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар