IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ловът

16 април 2013 10 55

Заплаха отново грози хората

Снимка: Orange

Снимка: Orange

„Ловът" е първата книга от трилогията на Андрю Фукуда. Книгата е изключително неочаквана. Макар и да включва някои популярни елементи от актуалните вампирски фентъзи романи, ЛОВЪТ разкрива една история, която ни е едновременно позната и чужда. Показаните там създания притежават някои от стандартните вампирски качества (макар никъде да не се казва, че те са именно вампири), които Фукуда изгражда по безкрайно интересен начин. Описаните сцени са напрегнати и понякога доста жестоки.

От момента на раждането си Джийн знае, че трябва да бъде изключително внимателен. По стриктните правила на баща си – не се поти, не прави гримаси, имай хигиенни навици – той е успял да оцелее в един свят, в който грешките са фатални. Той е просто едно животно, един обяд, един хепър...

Неспазването на тези правила би довело до незабавната му смърт – сполетяла майка му и сестра му. Джийн води тих и уединен живот, опитвайки се да не привлича внимание върху себе си... докато не се обявява ЛОВЪТ – традиция, която отбелязва жаждата на хората и се счита за нормална от всеки човек. Хепърите – тези кръвни същества, които приличат на хора, но не са – се водят за отдавна изчезнали. Именно затова обявяването на ЛОВЪТ изостря вниманието на всички. Обявява се лотария, чрез която ще бъдат избрани участниците в състезанието – и Джийн е един от тях.

Приготвяйки се за ЛОВЪТ, Джийн осъзнава, че е въпрос на време преди тайната му да бъде разкрита. Единствената надежда за него са хепърите, които са подготвени за плячка, и Ашли Джун – момиче, което би могло да го изяде за секунди.

Често историята на Фукуда се описва като новите „Игри на глада", но това сравнение не може да бъде напълно правилно. ЛОВЪТ е впечатляваща книга с добър разказвач, разкриваща един футуристичен свят, в който значението на думата „човек" не е това, което познаваме днес.

Романът е на пазара от 5 април. Издава Orange Books.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари