IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И отмъщението носи Прада

17 юни 2013 06 00

Появи се дългоочакваното продължение на романа „Дяволът носи Прада“

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Американската журналистка и авторка на бестселъра „Дяволът носи Прада" Лорън Уайзбъргър издаде продължението на своята история отпреди 10 години. Въпросният роман беше адаптиран през 2006 година и на големия екран като филмовата версия беше с участието на Ан Хатауей и Мерил Стрийп.

Новата книга на Уайзбъргър – „Отмъщението носи Прада: Дяволът се завръща" вече е на книжния пазар (в САЩ) и може би ще е хитът на това лято. Естествено вече се говори и за възможността втората книга да се появи на големия екран, като Мерил Стрийп беше заявявала, че би искала отново да се включи в продукцията в ролята на злата шефка Миранда Прийстли.

Оказва се, с изключение на няколко мимолетни тенденции, че нещата в света на модата и списанията, не са се променили чак толкова много между 2003 и 2013 година, поне според авторката.

Основният персонаж в първата книга – злата шефка Миранда, чийто прототип е главната редакторка на списание Vogue, САЩ - Ана Уинтур (за която някога е работила самата Уайзбъргър) продължава да се държи коварно, а явно има и да си отмъщава.

В края на първата книга Андреа Сакс (изиграна от Ан Хатауей) напусна списание Runway, където работеше като асистентка на г-жа Прийстли, но Миранда не е милостива към онези, които я загърбват, а освен това може да бъде напълно непредсказуема....

"Дяволът носи Прада"; Снимка: outnow.ch

Основната движеща сила на сюжета във втората книга се върти около желанието на Миранда да купи булчинското списание, създадено от Анди и нейната приятелка Емили. Макар и реализирала се успешно, Анди все още трепери от своята бивша шефка.

Книгата успешно ръси клюки от поп културата, като поддържа един свеж тон, в комбинация с реални и измислени персонажи и истории.

Снимка: blog.womenshealthmag.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари