IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Четири нови книги за Хари Потър

18 юни 2019 12 00

Дж.К.Роулинг издава нови романи, свързани с поредицата за момчето-магьосник

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Изглежда че светът на Хари Потър продължава да расте. Постоянно се появяват нови неща за феновете като тематични паркове, пресъздаващи атмосферата от книгите, филми като „Фантастични животни и къде да ги намерим“, които привличат фенове към сагата, както и непрекъснатите туитове на авторката Дж. К. Роулинг, която разкрива по някой детайл, който не е бил вписан в книгите или не е показан на голям екран. А сега, според сайта Pottermore, четири нови книги ще бъдат представени на феновете. Те ще бъдат в електронен вариант и ще бъдат публикувани това лято. Четирите романа ще дадат възможност на читателите да се потопят в часовете, които Хари, Хърмаяни и Рон изучават в училището за магии „Хогуортс“.

Снимка: Reuters

„Книгите съдържат уроци от часовете и ще помогнат на феновете да научат за фолклора и магията, която е в основата на историята за момчето магьосник. Те са възможност да се потопите в атмосферата, в която са се случвали толкова любопитни случки и странни инциденти. Компактната форма Ви позволява да ги четете в метрото или пък в друг мъгълски транспорт“, пише в официалното изявление на сайта. Книгите ще включват и бележки, страници от ръкописите и любопитни скици.

Заглавията са „Хари Потър: Приключение през вълшебство и защита срещу черните изкуства“, „Хари Потър: Пътешествие през отвари и билкология“, „Хари Потър: Приключение през гадаенето и астрономията“ и „Хари Потър: Пътешествие през грижа за магическите създания“. Първите две ще бъдат пуснати на 27 юни.

 

 

 

 

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари