IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сюрреалистични рисувани лица

7 януари 2014 15 00

Насладете се на магията на грима

Снимка: Alexander Khokhlov

Снимка: Alexander Khokhlov

Понякога очите ни виждат нещо, което всъщност е мираж или илюзия. Едва при второ и трето по-детайлно вглеждане вече човек може да открие докъде се простира истината и откъде започва заблудата. Умението да играеш със сетивата е нещо, което не много хора имат.

Московският фотограф Александър Коклов е от избраниците, които имат дарбата да манипулират с изкуство. Той използва визуално-преобразуващата сила на боята и грима, за да направи сюрреалистични 2D картини върху човешки лица. Александър може да се похвали с цяла поредица от снимки на мъже и жени – всяка от които е изключително интересна и въздействаща.


Много яркост и артистичен цвят изпълват произведенията на фотографа. За да сътвори всяка една от картините върху лице, Коклов работи с гримьорката Валерия Куцан и експерта по ретуширане Вероника Ершова. Всеки образ е вдъхновен от двуизмерни плакати, комикси, поп изкуството, картини, пикселизирани изображения или анимационни герои.

Влезте в нашата галерия и разгледайте страхотните сюрреалистични произведения.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари